ETO FC Győr

KUPAGYŐZTES AZ ETO!

Félidőben még hátrányban voltunk, ennek ellenére sima győzelem született. KUPAGYŐZTES AZ ETO! 2023. Április 26 22:14:00. Szerda

ETO FC Győr – Puskás Akadémia 4-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Stadion. Simple Női Kupa döntő. V.: Urbán (Gavalla-Kulcsár, Majorné).

ETO FC Győr: Borók - Kaziupa, Savanya, Vida (Kovács L.), Herczeg, Németh L. (Kocsán 60’), Nagy F., Süle, Khimych, Cameron, Öreg. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Puskás Akadémia: Dannback – Palakovics, Bokor, Szemán-Tóth, Tamók (Németh 46’), Diószegi, Kovács E., Szarvas (Harmat 55’), Kovács A., Sinka, Nagy L (Tavares). Vezetőedző: Halászi Kinga Tamara.

Gsz.: Khimych, Süle, Kocsán, Cameron, ill. Kovács.

A kupadöntőt Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor az MLSZ elnöke is a helyszínen tekintette meg.

Sorozatban másodszor jutott a Simple Női Kupa döntőjébe csapatunk, a tavalyi győzelem után a címvédés reményével indultunk neki a döntőnek.  Az első helyzet a zöld-fehérek előtt adódott, Nagy szépen ment el a jobboldalon, középre adását Cameron fejelte vissza, Khimych elől az utolsó pillanatban szabadítottak fel a védők. A 26. percben egy szöglet után kavarodást követően Herczeg lőtt kapura, de Dannback védeni tudott. A semmiből vezetést szerzett a Puskás, egy szögletet követően Kovács fejelt kapura, a felső lécről a hálóba vágódott a labda. 0-1. A második félőben aztán rákapcsolt csapatunk, a 49. percben megszülettetett az egyenlítés. Egy baloldalról beívelt labdára Khimych érkezett, egy átvétel után a hosszú sarokba passzolt. 1-1. A 60.percben Cameron Sülét játszotta meg, aki gólhelyzetben hosszan szöktette magát. A 83. percben egy szépségdíjas góllal szerezte meg a vezetést az ETO. Süle kapott kiugratást, elhúzta a kapus mellett, majd az üres kapuba lőtte a labdát. A 83. percben aztán eldöntöttük a találkozót. Herczeg szabadrúgását Kocsán csúsztatta a kapuba. A végén még Cameron is betalált, egy szép kontra végén lőtt a hálóba.  Annak ellenére, hogy hátrányba kerültünk, végig jobban játszva, meggyőző teljesítménnyel hódítottuk el újra a Magyar Kupát. Szép volt lányok!

Dörnyei Balázs vezetőedző: - Az első félidőben sem volt gondunk a játékkal, csak nem tudtuk megrúgni a vezető gólt. A második félidőben aztán sikerült megrúgnunk az egyenlítő gólt, ami megnyugtatta a csapatot. Amit az utolsó tíz perceben nyújtottunk az egészen elképesztő. Nehéz dolgunk volt, egy jó csapattal találkoztunk, de a végén szerencsére már nem volt kérdés.