Lacza Alex 2017-ben csatlakozott akadémiánkhoz a Komárno csapatától. A szamárlétrát végig járva, 2021-ben bemutatkozott az NB III-as ETO Akadémia gárdájában, ahol olyan teljesítményt nyújtott, amivel beverekedte magát az első csapat keretébe, és állandó játéklehetőséget harcolt ki magának a felnőttek között is. Alex az NB II-ben 34 alkalommal lépett pályára, melyeken 5 gólt szerzett, míg a Magyar Kupában kétszer szerepelt zöld-fehérben.

A fiatal szélső töretlen fejlődése érdekében a tavaszi szezont a Pécs gárdájánál tölti, majd nyártól ismét az ETO-játékosa lesz.

Köteles László sportigazgató fontosnak tartja, hogy Lacza minél több időt töltsön a pályán a szezon hátralévő részében, ezáltal tapasztaltabban érkezik vissza hozzánk a nyáron.

 

-       Alex egy nagyon értékes játékosa klubunknak. Fejlődése szempontjából úgy láttuk jónak, hogy a szezon második felére kölcsönadjuk Pécsre, ezáltal több játéklehetőséghez fog jutni tavasszal. Fél év múlva várjuk vissza, amikor egy érettebb és rutinosabb játékossal leszünk gazdagabbak – mondta Köteles László.