ETO FC Győr – DVTK 2-0 (1-0)

Győr, ETO Park. V.: Bognár (Nagy B., Colbers).

 

ETO FC Győr: Borok – Kovács L., Nagy F., Frajtovic, Öreg, Sali (McCarthy), Süle (Horváthová), Ladhani (Zágonyi), Savanya, White, Vachter (Petrovics). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

 

DVTK: Orgoványi – Avery, Smajic, Boros, Krisztin, Geréd, Komlós, Sain, Nagy L., Somogyi, Madarász. Vezetőedző: Bém Gábor.

 

Gsz.: Vachter, Nagy F.

 

 

Hazai pályán kezdte meg a tavaszi, sűrű menetelését női csapatunk, amely márciusban hat tétmérkőzésen fog pályára lépni.

A válogatott mérkőzések miatt több, mint tíz napig nem edzett együtt csapatunk. Ez a meccs elején meg is látszott a csapat teljesítményén. Érthetetlenül sok hibával kezdtük a találkozót, ennek következében a Diósgyőr Avery révén került helyzetbe, de Borok bravúrral hárított. Jó húsz perc után fokozatosan átvettük az irányítást, ennek köszönhetően White remek kiugratását követően Vachter a kapust is kicselezve gurított a hálóba 1-0. Ezután továbbra is mi játszottunk fölényben, és az első játékrész utolsó percében White került óriási ziccerbe, már csak a kapussal állt szemben, ám Orgoványi bravúrral hárítani tudott. Fordulás után immáron magabiztosabban játszottunk, több helyzetet is kidolgoztunk, de Vachter és White is nagy lehetőséget szalasztott el ahhoz, hogy tovább növeljük az előnyt. A találkozó utolsó harmadában egy szögletvariációt követően Nagy F. talált a diósgyőri kapuba 2-0. Utána mindkét oldalon több csere történt, de az eredmény már nem változott. A kemény talajú, csúszós pályán nehezen lendült játékba csapatunk, amely miután sebességet tudott váltani, végül begyűjtötte a nagyon fontos három pontot. Jövő héten két mérkőzésen is pályára lépünk a fővárosban, szerdán a Magyar Kupában a Honvéd vendégei leszünk, míg szombat délután a bajnokság rangadójára kerül sor, hiszen az MTK-hoz látogatunk.

A forduló további eredményei:

 

Fehérvár FC – Astra HFC-Üllő 0-1

Haladás Viktória – Budaörs 0-0

FTC-Telekom – MTK Budapest 1-1

Szekszárdi WFC – Soroksár SC 1-0

Kész-St. Mihály-Szeged – Puskás Akadémia FC 0-3