Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

ETO Stadion

Az újjáépített ETO Stadion, Magyarország egyik legkorszerűbb stadionja, amely jelenleg 16.000 néző befogadására alkalmas, de szükség esetén további fejlesztésekkel a stadion lelátója akár 30.000 férőhelyesre bővíthető. Az ultramodern, fedett nézőteres stadiont úgy építették meg, hogy kulturális rendezvények lebonyolítására is kitűnő helyszínt biztosíthat, szerkezete és lefedése az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabványainak megfelelően készült el. Az új stadion angol típusú, szabad sarkos kialakítású, nem öleli körbe a futballpályát atlétikai pálya, így a nézőtéri lelátó a lehető legközelebb helyezkedik el a partvonalhoz. Az esetleges bővítés az alapvonali lelátók többszintűsítésével, illetve az addig üresen álló sarkok beépítésével érhető el. Az alulról fűthető központi futballpályába csapadékelvezető és öntözőrendszer is beépítésre került. Az új stadiont – a klubépület főbb helyiségeihez hasonlóan - vezeték nélküli kommunikációs (WIFI) és modern közönségtájékoztatási rendszerrel látták el. A lelátókat úgy tervezték meg, hogy a legszigorúbb biztonságtechnikai előírásoknak is megfeleljenek, és a mérkőzésre érkezők ne zavarják az élményközpont, valamint a hotel vendégeinek nyugalmát.

 • Fedett nézőteres, alulról fűthető centerpálya
 • 16.000 férőhely
 • Kommentátor, sajtó szektor
 • 24 VIP páholy
 • 3 füves edzőpálya
 • 1 műfüves edzőpálya
 • 2 fedett műfüves kis pálya
 • Klubépület öltözőkkel, irodákkal, VIP teremmel
 • Szauna, jakuzzi, masszázs, fedett uszoda, kondicionálóterem
 • 110 férőhelyes kollégium
 • Étterem, büfék

Kapcsolódó képek

 

RÁBA ETO Stadion (1977-2007)

1967-ben határozta el a Magyar Vagon- és Gépgyár, hogy a sportegyesülete és a város számára - saját erőből -  új stadiont épít a korszerűtlen és a Vagongyár bővítésének útjában álló régi helyett. Az építkezés helyéül a városközponthoz közel eső, több szempontból is alkalmas, Kiskúti út (1. sz. fôközlekedési út) - Ipar u. - Nagysándor József u. - Iparcsatorna által határolt területet jelölték ki, amely közel esik a Parkerdőhöz, a Városi Sportcsarnokhoz. A Győri Tervező Vállalat társadalmi munkában készítette el a tanulmánytervet, amiben egy két ütemben megvalósítható, 30 000 néző befogadására alkalmas stadion építését javasolták. A tényleges megbízásra és a tervek elkészítésére 1968-ban került sor.

A Stadion 25 000 ülőhelyes, küzdőtere labdajátékok és atlétikai versenyek nemzetközi előírásoknak megfelelő lebonyolítására volt alkalmas. A lelátó alsó része földlelátó, felső része épített szerkezetű, amely alatt kialakított "sétány" adott helyet a büfé-, WC- stb. helyiségcsoportoknak, valamint - esőben - védelmet valamennyi nézőnek. Az acélszerkezetű világító oszlopokat, melyek idővel a város jellegzetességévé válltak, ferdén helyezték el, így a küzdőtér megvilágítása a legoptimálisabb pontokból történhetett meg. A 800 fő kiszolgálására alkalmas öltöző- és egyéb helyiségeket tartalmazó földszintes, belső udvaros épületet a stadion keleti oldalán építették fel, úgy hogy közvetlen kapcsolatban állhatott a stadion küzdőterével és az edzőpályákkal.

Az ETO Park területén az RÁBA ETO STADIONT 1977. június-én, a győri úttörő-olimpia alkalmával adták át rendeltetésének. A stadion nézőcsúcsa 28 000 fő. A Ferencváros elleni, 1983-as, 3–3-ra végződött legendás mérkőzésen szurkoltak ennyien a Rába stadionban.

Az aréna bontását 2005 nyarán kezdték meg az öltözőépülettel, és a keleti lelátóval. 

Kapcsolódó képek

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink