ETO FC Győr

Megszakadt a győzelmi széria

A Merkantil Bank Liga 5. fordulójában megszakadt csapatunk győzelmi sorozata, amely Balmazújvárosban a Nyíregyháza ellen szenvedett 3-2-es vereséget. Megszakadt a győzelmi széria 2023. Augusztus 19 19:34:00. Szombat

Nyíregyháza Spartacus FC – ETO FC Győr 3-2 (1-0)

Balmazújváros, Városi Stadion. V.: Farkas Á. (Bornemissza, Horváth R.)

Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Kesztyűs 77’), Rjaskó, Gengeliczki, Nagy B., Toma, Kesztyűs, Herjeczki (Alaxai 58’), Nagy D., Gresó (Sigér Á. 46’), Novák Cs. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

ETO FC: Pap E. – Vera, Szépe, Keresztes K., Csontos D. (Kovács M. 53’), Bumba (Riquelme, 53.), Anton, Vingler (Morinigo 53’) – Lacza (Diarra 70’), Kröhn (Huszár 46’), Skvarkva. Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Novák (1’), Alaxai (69’), Farkas B. (75’). ill. Riquelme (66’), Skvarka (79’).

Mindjárt a mérkőzés legelején megszerezte a vezetést a Nyíregyháza. Novák támadta meg Papot, akitől elvette a labdát, majd a hálóba gurított 1-0. A 28. percben szép szöglet variáció végén Bumba lövése kevéssel kerülte el a kaput. Egy perccel később Kröhn éles szögből leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. A 36. percben Csontos gurított vissza az érkező Bumba elé, aki egy átvétel után a kapu fölé lőtt. A második félidő első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Nagy D. próbálkozása kevéssel kerülte el a kapunkat. A 64. percben tizennyolc méterre a kaputól Skvarka tolta le a labdát Riquelmének, akinek lövése a felső lécen csattant. A 66. percben Novák közeli fejese tévesztett célt. A 66. percben jött az egyenlítés! Riquelme érkezett egy visszagurított labdára, amit a léc alá bombázott 1-1. A 69. percben Nagy Dominik jobb oldalról végzett el szögletet, Alaxai mindenkinél magasabbra emelkedett és középről, 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt 2–1. A 75. percben a hosszúra szállt át a labda, ahol Farkashoz került, aki a hálóba lőtt 3-1. A 79. percben újra egy volt a különbség. Skvarka jó húsz méterről gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót 3-2.

Antonio Munoz: - Ma rosszul kezdtünk, az első percben kaptunk egy gólt a mi hibánkból. Nehéz az elejétől kezdve egygólos hátrányban játszani, ráadásul az első félidőben nem találtunk a kapuba.A második játékrészbenben jól reagáltunk, és döntetlenre hoztuk a meccset, de sajnos gyorsan kaptunk egy gólt. Ezután sok esélyünk volt a döntetlenre, és kétszer a keresztlécet találtuk el. Tovább kell dolgoznunk, hogy jövő héten ismét győzni tudjunk. Köszönöm minden szurkolónak, aki eljött a mérkőzésre.