ETO FC Győr

Bajnoki rajt a hölgyeknél!

Megkezdi a 2023/24-es bajnokságot az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata is, amely szombaton 17 órakor Soroksáron lép pályára. Bajnoki rajt a hölgyeknél! 2023. Augusztus 18 21:39:00. Péntek

 

A Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes győri együttesnél megint jelentős változások történtek a nyáron, hiszen a gárdából nyolc játékos távozott és helyettük heten érkeztek más klubból, két tehetséges fiatal pedig az akadémiából került a felnőttek közé. A csapat több nemzetközi mérkőzést is játszott a felkészülés során, ám a sok sérülés miatt, sajnos, egyetlen sem találkozón sem tudott teljes kerettel pályára lépni. 

A 12 csapatos női Simple Liga idén a következő csapatokkal rajtol: FTC, ETO, MTK, Puskás Akadémia, Haladás, DVTK, Astra, Fehérvár, Szekszárd, Szeged, Soroksár, Budaörs.


- Szinte egy új csapat kialakításán dolgozunk, ám szerencsére az együttesünk gerince megmaradt, az érkezők pedig nagyon ambiciózus, sokra hivatott játékosok, akik nagyban segíthetnek a céljaink elérésében – mondta Dörnyei Balázs vezetőedző. – Az egyre erősödő mezőnyben, természetesen továbbra a magyar női labdarúgás élcsapata szeretnénk maradni, újra döntőket akarunk játszani, így ennek megfelelően készültünk, készülünk  és lépünk majd pályára az elkövetkezendő tétmérkőzéseinken. Az első akadály szombaton Soroksáron vár ránk, ahol egy tehetséges fiatalokból álló együttes fogad bennünket, ám a célunk, hogy győzelemmel kezdjük meg az idei szezonunkat. Sérülések miatt, rövidebb-hosszabb időre, jónéhányan kidőltek a sorból a felkészülés során, így Borók, Frajtovics, Kovács Laura, Kocsán, Süle, Zágonyi és Semanova sincs még százszázalékos állapotban, de szerencsére, a jelek szerint, teljes kerettel utazhatunk majd Soroksárra.