ETO FC Győr

Újra bajnoki döntős lehet az ETO!

Fantasztikus siker előtt áll az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, hiszen egy lépésre van attól, hogy idén is bajnoki döntőt játszhasson! Újra bajnoki döntős lehet az ETO! 2023. Május 16 09:38:00. Kedd

Nagyon izgalmasan alakul a női élvonal küzdelme abból a szempontból, hogy az alapszakaszt követő rájátszásban - az egyik fél két győzelméig tart -, melyik csapatok léphet majd pályára az aranyéremért, és mely csapatok vívhatják majd a bronzcsatát. Egy fordulóval a befejezés előtt eldőlt, hogy a címvédő Ferencváros biztosan a finálé részvevője lesz, s az is bizonyos, hogy a Puskás Akadémia ott lesz a bronzéremért folytatott vetélkedésben. A másik két kiadó hely az ETO és az MTK között fog eldőlni, s legutóbb a győri együttes, a vetélytársa otthonában elért döntetlennel, nagy lépét tett a döntő irányába. A két csapat jelenleg azonos pontszámmal áll a táblázaton, ám a zöld-fehérek gólkülönbsége lényegesen jobb, mint a vetélytársáé, ráadásul az utolsó kör párosítása is a győriek mellett szól, hiszen a záró fordulóban ETO-Szeged és FTC-MTK mérkőzéseket rendeznek. 

 1. Ferencváros           21 147-10 63
 2. ETO FC Győr          21  77-13  51
 3. MTK Budapest        21  60-17  51
 4. Puskás Akadémia   21  52-29  40
 5. Diósgyőri VTK        21  42-43  31
 6. Astra AHFC Üllő     21  30-44 26
 7. Haladás VSE          21 30-43  25
 8. Szeged                  21 35-58  24
 9. MOL Fehérvár        21 21-66  18
 10. Kelen Budapest      21 15-59  13
 11. Szekszárd              21 21-58  11
 12. Újpest FC              21 19-109  7

  - Talán már nem sokan emlékeznek rá, pedig nem is volt olyan régen, bő két esztendeje még az élvonalbeli női bajnokság utolsó helyén állt az ETO, s akkor kezdtük el összerakni a mostani csapat alapjait, amely megfelelő menedzseléssel, immáron odajutott, hogy a múlt szombati, fővárosi, MTK elleni rangadónkra, már komoly szurkolótábor kísérte el az együttest – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC női szakágvezetője. – Persze ez az érdeklődés, szeretet, elsősorban a kimagasló eredményeinknek köszönhető. Tavaly, a kupagyőzelmünket és a bajnoki ezüstérmünket, voltak, akik kifutott eredménynek tartották, ám a tudatos építkezésünknek, szakmai munkánknak köszönhetően, idén megvédtük címünket a Magyar Kupában, a bajnoki döntőtől pedig igazából egy lépésre vagyunk. A csapat és a stáb remekül összekovácsolódott, folyamatosan fejlődünk, így most is  kiemelkedő eredményekkel köszönhetjük meg a klub és a támogatóink segítségét. A hasonló sikerek elérése érdekében, már a jövővel is foglalkoznunk kell, de természetesen a jelen a legfontosabb, nagyon készülünk a vasárnapi, hazai, Szeged elleni találkozónkra – sajnos az ukrán válogatott támadónk, Tamila Khimych súlyos térdsérülést szenvedett, így rá nem számíthatunk a továbbiakban -, ahol szurkolóink támogatásával, bebiztosíthatjuk helyünket az idei bajnoki döntőben is. Az pedig külön megtiszteltetés és motiváció számunkra, hogy a stadionban léphetünk pályára a férficsapat előtt, ráadásul a klub tripla jubileuma alkalmával, a bajnokainkat, legendáinkat is köszönthetjük a sikerünkkel! Minden szurkolót szeretettel várunk a vasárnapi focidélutánra, ahova a belépés ezúttal ingyenes lesz.