ETO FC Győr

Hazai győzelem Diósgyőrben

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójában a már bajnok DVTK otthonában lépett pályára az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol ugyan együttesünk megszerezte a vezetést, de a hazaiak fordítottak, és 3-1-es győzelmet arattak. Hazai győzelem Diósgyőrben 2023. Május 14 19:30:00. Vasárnap

Fotó: Árvai Károly

DVTK – ETO FC Győr 3-1 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion 12.000 néző. V.: Radványi (Máyer, Kiss B.).

DVTK: Danilovic - Szatmári, Bokros, Bárdos, Lukács, Lőrinczy (Koman 73'), Bényei (Illés 84'), Holdampf, Gera (Medgyes 58'), Obounet, Farkas. Vezetőedző: Szergej Kuznyecov. 

ETO FC Győr: Ruisz - Kovács K., Fodor, Urblík, Csontos, Toma (Tóth R. 87'), Tuboly (Vingler 87'), Vitális, Kiss B., Borsos, Huszár (Óvári 46'). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Gsz.: Lőrinczy (55’), Obounet (64’), Koman (80’) ill. Borsos (53’).

A hazaiak az első perctől próbálták ránk erőltetni az akaratunkat, az első negyedórában többször kerültek veszélyes helyzetbe. A játékrész felénél sikerült kijönnünk a szorításból, és meg voltak a lehetőségeink. Az első negyvenöt perc aztán nem hozott gólt, döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok. Az 53. percben Borsos kapott labdát a jobb oldalon, amit húsz méterről kapura lőtt, Bárdos lábán felperdült a lövés, ami így a hálóban kötött ki 0-1. Gyorsan jött a válasz a hazaiak részéről. Az 55. percben Lőrinczy végzett el szabadrúgást, a sorfalról visszakerült elé a labda, amit kapásból a rövid alsóba lőtt 1-1. A 64. percben Farkas jobbról adott középre, Bényei tovább fejelte, az érkező Obounet az üres kapuba fejelt 2-1. A 80. percben alakult ki a végeredmény, Lukács passzolt Koman elé, aki Ruisz mellett a kapuba gurított 3-1. A DVTK megérdemelt győzelmet aratott, gratulálunk nekik a bajnoki címhez.

Antonio Munoz: - Voltak a mérkőzésnek periódusai, amikor jobban játszottunk, mint a hazai bajnokcsapat. A játékosok jól helyt álltak, ezt a mentalitást kell tovább vinni. Gratulálok a Diósgyőrnek a bajnoki címhez!