ETO FC Győr

Sikeres főpróba Bécsben

Sokadik felkészülési mérkőzésén is nagy szélben lépett pályára a győri csapat, amelyből ezúttal, kisebb sérülés miatt hiányzott Süle. Sikeres főpróba Bécsben 2023. Március 04 15:14:00. Szombat

First Vienna FC – ETO FC Győr 2-3 (0-1)

Bécs, First Vienna Football Campus.

ETO FC Győr: Borok - Kovács L., Nagy F., Kaziupa, Vida (Öreg), Savanya (Kern), Herczeg, Khimych (Sali), Németh L., Kocsán (Siklér), Cameron (Hollingsworth). Edző: Dörnyei Balázs.

Győri gólok: Kocsán (10’), Cameron (65’), Siklér (90’).

Sorozatos ETO-támadások után Kocsán először még csak lesgólt szerzett, majd egy újabb szép akciót követően a 10. percben már érvényes góllal szerezte meg a vezetést csapatának 0-1. Az első félidőben végig együttesünk uralta a pályát, a keményen, néhol durván játszó osztrák élvonalbeli csapat ellen, ám a kihagyott helyzetek miatt nem sikerült növelni az előnyt. Fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék és egy védelmi hiba után az 53. percben a hazaiak egyenlíteni tudtak 1-1. A 65. percben Cameron szemfülesen szerzett labdát a hazai tizenhatoson belül, a kapus csak szabálytalanul tudta megállítani. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette 1-2. A 88. percben szinte a semmiből szerzett gólt újra az osztrák gárda, így a vége előtt döntetlenre alakult az eredmény 2-2. A 90. percben egy szemre is tetszetős jobboldali akciót követően Öreg beadását Siklér fejelte a hazaiak hálójába 2-3.

Az ETO sikeres főpróbát tartott az osztrák bajnokság egyik élcsapata ellen. Egy hét múlva már bajnoki pontokért küzd hazai pályán csapatunk.

Dörnyei Balázs: - Két részre lehet osztani a mérkőzést. Nagyon jól kezdtünk, hasonlóan, mint a múlt heti meccsen. Annyi volt a különbség, hogy a helyzetkihasználásunk rosszabb volt, lehetett volna nagyobb arányú is a vezetésünk az első félidőben. Ezután idegessé vált a mérkőzés, nagyon sok szabálytalansággal és durvasággal játszott az ellenfél. Erre mi nem jól reagáltunk, elvitt minket ez az agresszív, erőszakos futball. A második félidőben folytatódott a hektikus játék, csak periódusokra tudtunk megnyugodni. Amikor rendben volt a játékunk, akkor tudtunk gólhelyzeteket teremteni. Az nagyon pozitív, hogy ettől a csapattól nyáron még simán kikaptunk, most pedig gyakorlatilag a mérkőzés végig a kezünkben volt, egy-egy egyéni hibával nehezítettük meg a saját dolgunkat, és azzal, hogy felvettük az ellenfél játékstílusát, ami köszönőviszonyban sincs a mi labdarúgó filozófiánkkal.