ETO FC Győr

Tavaszi szezon előtti sajtótájékoztató

Péntek délelőtt klubunk a tavaszi szezon kezdete előtti sajtótájékoztatót tartott, amin részt vett Dr. Világi Oszkár, az ETO FC Győr tulajdonosa, valamint a sajtó előtt is bemutatkozott Tóth Miklós klubigazgató. Felszólalt még Tímár Krisztián vezetőedző és Priskin Tamás csapatkapitány is. Tavaszi szezon előtti sajtótájékoztató 2023. Január 27 14:46:00. Péntek

Az eseményt elsőként Dr. Világi Oszkár, az ETO FC tulajdonosa nyitotta meg, majd elmondta, amikor megvásárolta klubot célként tűzte ki, hogy egy, a múltbeli értékekre és eredményre építő, fiatal tehetségeken alapuló, fejlődő csapatot szeretne építeni. Kiemelte, hogy a tulajdonosváltás óta eltelt 1 évben szükséges volt a szervezeti struktúra átalakítása, a tulajdoni- és vagyoni jogok tisztázása, valamint a személyi állomány stabilizálása, hogy a klub hatékonyan tudjon működni. Rátért arra, hogy a klub működését és filozófiáját dícséri az, hogy a felnőtt csapat keretének több mint felét akadémiai játékosok adják, valamint, hogy az NBII-ben toronymagasan a legmagasabb fiatalperc-arányt tudja felmutatni a klub. Elmondta, fontos döntés volt, hogy a jövőt illetően Magyarország egyik legjobb akadémiájára tudjon építeni a klub, ennek eredményeként sok fiatal került az első csapatba és kapott lehetőséget. Dr. Világi Oszkár kifejtette, hogy egy év után a klub lelkiekben, infrastrutúrájában és filozófiáját tekintve is sokkal erősebb lett, valamint kiemelte még, hogy a klub a bizalomra épít, erre alapozza a mindennapi életét. A tulajdonos szerint az ETO célja az, hogy visszakerüljön az NB1-be, de ehhez a munkát el kell végezni, ha az pedig megtörtént, akkor annak meg lesz az eredménye.

Ezután Tóth Miklós klubigazagató vette át a szót, aki elmondta, hogy sikeresen felállt egy új, elhivatott csapat és menedzsment, akiben bennbe van jövő és az ETO-szív. Fontos számára a pozitív szemlélet, amelyet az eddigi, ETO-nál eltöltött időszaka alatt tapasztalt és amelyet őt is képvisel. Kiemelte a hosszú távú gondolkodás fontosságát, amely az eredményesség alapja és amely előnyös a csapat és a város számára egyaránt.

Kiemelte, hogy rendelkezésre áll egy óriási potenciállal rendelkezdő fiatal, tehetséges csapat és edző, akik képesek lesznek a bizonyításra a jövőben.
Tóth Miklóst Tímár Krisztián vezetőedző követte, aki kiemelte, hogy a szakmai menedzsmenttel közösen a szünetben átértékelték és elemezték a csapat őszi teljesítményét. Elmondta, hogy vezetőedzőként ő is a munkában hisz, amit a tulajdonosi kör által biztosított stabil háttér lehetővé tesz, és reméli, hogy a fiatalok pár, rutinos játékossal kiegészülve látható és kiegyensúlyozottabb teljesítményt és fejlődést fognak tudni mutatni, amely az eredményekben is meg fog mutatkozni. A tavaszi szezonra a cél az, hogy hazai pályán minél több mérkőzést megnyerjen az ETO, ennek megfelelően a négy új játékos hiányposztra érkezett, akikkel fizikailag és taktikailag is erősebb lett csapat. A vezetőedző kifejtette, hogy teljes vállszélességgel hisz a projektben, és a klubfilozófiának megfelelő, fiatalokra építő úton halad tovább a csapat.

A sajtótájékoztatót Priskin Tamás csapatkapitány zárta, aki elmondta, hogy nagyon várták már a felkészülés megkezdését és önbizalommal vágnak neki a szezonkezdetnek, valamint kiemelte, hogy cél az, hogy a tavasszal sokkal jobb helyezést sikerüljön elérni. A csapat maximálisan hisz a tulajdonos és a szakmai stáb elképzeléseiben, ezáltal jó úton halad az eredményesség felé. Ez az eredmény ősszel nem minden mérkőzésen mutatkozott meg, de a csapatkapitány kiemelt, hogyha a kemény munka folytatódik, az a sikerekben is meg fog mutatkozni.