ETO FC Győr

Olaszországi edzőtábor a felkészülés jegyében

Két felkészülési mérkőzést játszott a legutóbbi összetartás keretein belül a magyar U19-es válogatott, melynek keretében két ETO-játékos, Tuboly Máté és Tóth Rajmund is szerepet kapott. Olaszországi edzőtábor a felkészülés jegyében 2022. November 23 14:44:00. Szerda

Fotók: perfootmance; mlsz.hu

Az U19-es nemzeti csapatba két játékosunk, Tuboly Máté és Tóth Rajmund kapott meghívást, akik az olasz korosztályos-válogatott ellen léptek pályára két mérkőzésen, előbb 3-0-s, majd 7-2-es vereséget szenvedtek fiataljaink. Tuboly az első meccsen negyvenöt percet játszott, míg a másodikon végig a pályán volt, ahol a hajrában a kapuba is betalált. Tóth Rajmund a második összecsapáson kapott szerepet, ahol kezdőként hetvenöt percet töltött a pályán.

Az olaszországi edzőtábornak az volt a célja, hogy felkészüljünk a márciusi elit-körre. Részben sikerült, viszont az eredmény kicsit sem úgy alakult, ahogy elterveztük, ami miatt csalódottak vagyunk. Egy válogatott nem engedhet meg magának egy ilyen arányú vereséget, de mindenképp hasznos volt, hogy ilyen szintű csapat ellen játszottunk és megmérettettük magunkat. Mindenki egyénileg tudott fejlődi ez alatt az idő alatt, ami pedig pozitív. Annak is örülök, hogy gólt tudtam szerezni, habár nagy jelentősége sajnos már nem volt, mert a végén született. Kaptam a tizenhatosnál egy visszapasszolt labdát, amit előtte megszereztünk, a kapus elmozdult, így üres volt a kapu jobb oldala, ahova továbbítottam azt. Bízom benne, hogy a klubcsapatomnál is működni fog a jövőben, hogy ilyen szituációk után gólt szerezzek. Ezúttal szerencsére megadatott az a lehetőség, hogy egy ETO-s társammal játsszak a válogatottban, ráadásul ugyanazon a meccsen játszottunk. Jól ismerjük egymást, meg volt közöttünk az összhang, tudjuk mindketten, hogy mire vagyunk képesek, és ezt szerintem sikerült bizonyítani a mérkőzésen, jól mozogtunk a középpályán, jó benyomást tettünk a szakmai stábra – mondta Tuboly Máté.

Nagyon jól telt a válogatottnál töltött idő, remek társaság alakult ki. Sajnos a meccsek nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, de úgy gondolom, az eredmény nem teljesen tükrözi a pályán mutatott játékunkat. Véleményem szerint, ha tudtuk volna stabilizálni a védelmet, akkor minden másképp alakult volna. Összességében úgy érzem, hogy sikerült fejlődnöm az edzőtábor során, az egyéni játékom jó volt, reményeim szerint sikerült megragadnom a csapatban. Mátéval amúgy is nagyon jóban vagyunk, de most még közelebb kerültünk egymáshoz. Jól megértettük egymást a pályán, és a hétköznapokban is remekül éreztük magunkat, így sokkal egyszerűbb volt minden – mondta Tóth Rajmund.