ETO FC Győr

Hasznos mérkőzés a felkészülés jegyében

A válogatott szünet alatt is kemény munka folyik az ETO FC Győr NB II-es csapatának háza táján. Együttesünk pénteken délután a DAC 1904 együttesével játszott felkészülési mérkőzést a MOL Akadémián. Hasznos mérkőzés a felkészülés jegyében 2022. Szeptember 23 17:05:00. Péntek

FC DAC 1904 - ETO FC Győr 3-3 (3-1)

Dunaszerdahely, MOL Akadémia, zárt kapuk mögött V.: Malárik (Parilák, Chromy).

DAC 1904: Veszelinov - Andzouana, Szolgai, Brunetti, Pinto, Dimon, Nagy P., Kalmár, Gavric, Szánthó, Balogh N. Cserék: Petrás, Kachút, Bahi, Beran, Moumou, Leginus, Bögi. Vezetőedző: Adrian Gula.

ETO FC Győr: Fadgyas - Kiss Ba., Papp, Fodor, Vincze, Bencze, Toma, Kovács I., Vitális, Borsos, Babati. Cserék: Ruisz, Kovács K., Szujó, Lacza, Vingler, Kiss M., Kiss Be., Bacsa, Óvári, Tamás, Szabó T. Asszisztensedző: Szalai Tamás.

Gsz.: Szánthó (12’), Kalmár (18’, 45’) ill. Borsos (23’), Fodor (61’), Kovács K. (68’).

A 12. percben megszerezte a vezetést a DAC. Szánthó lépett ki egy hosszú indítással, eltolta a labdát a kifutó Fadgyas mellett, majd a hálóba gurított 1-0. Hat perccel később Kalmár érkezett egy baloldali beadásra, majd közelről a rövid alsóba bólintott 2-0. A 23. percben Babati tört be középre, Borsos elé passzolt, aki átvétel nélkül, ballal lőtt a hálóba a kapufát érintve 2-1. Az első félidő utolsó percében Kalmár vett maga elé egy indítást, majd a tizenhatoson belülre érve Fadgyas mellett a kapuba lőtt 3-1. A 61. percben egy balról elvégzett szöglet Fodort találta meg, aki a kapu jobb oldalába fejelt 2-3. Hét perccel később Kovács K. tolta befelé a labdát, majd húsz méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe 3-3. A második játékrészben több nagy helyzet is kialakítottunk, de csak egyenlíteni sikerült, összességében egy hasznos mérkőzést játszott egymással a két csapat.

Szalai Tamás, asszisztensedző: - Nem kezdtük jól a mérkőzést, gyorsan kétgólos előnybe került a DAC. Két elkerülhető gólt kaptunk, amire felkészültünk a héten, de a szélességi tolódásunk nem igazán működött. Húsz perc után viszont a csapat azt játszotta, amit kell, végig nagyon jó mentalitással futballoztunk, az első félidő utolsó harmadában két-három helyzetünk is volt, gólt is rúgtunk, de a végén sajnos egy újabb elkerülhető gólt kaptunk. A második játékrészben rengeteg presszingünk sikerült, nagyon sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Két gólt rúgtunk, sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, és azt gondolom, hogy a helyzetek alapján a győzelem is meg lehetett volna. Nagyon jól szolgálta a mai meccs a felkészülésünket a jövő heti, Kazincbarcika elleni bajnokira.