Továbbra is nagy erőfeszítésekkel dolgozik klubunk vezetése, hogy még erősebb kerettel vághassunk neki a bajnokság tavaszi szakaszának. Ennek eredményeképp sikerült egy elismert játékost, Gabriel Boschiliát megszerezni!

A 27 esztendős brazil támadóközéppályás hazájában ismerkedett meg a labdarúgással, a Guarani gárdájában indult karrierje. Innen a brazil sztárcsapat, a São Paulo igazolta le 2012-ben, ahol 29 mérkőzésen jutott szóhoz, melyeken három gólt szerzett. Ezután vágott bele a légióséletbe, a francia élvonalban szereplő AS Monaco közel tízmillió euróért szerezte meg a játékjogát. A Ligue 1-ben és a Bajnokok Ligájában olyan játékosokkal szerepelt egy csapatban, mint Kylian Mbappe, Radamel Falcao, Fabinho, vagy Bernardo Silva. A 2016/17-es szezon végén bajnoki címet is ünnepelhetett a Monacoval, abban a szezonban Boschilia 11 mérkőzésen hatszor volt eredményes, emellett kiosztott két gólpasszt is.

Ezután előbb a belga élvonalba, a Standard Liége gárdájához került kölcsönbe, mellyel kupagyőztes lett, majd visszatért Franciaországba, a Nantes csapatához. A zöld-sárga alakulatnál 35 összecsapáson lépett pályára, ott öt gólt szerzett, és négy asszisztot jegyzett. Innen még visszatért Monacoba, majd 2020 januárjában hazatért Brazíliába, és az Internacional játékosa lett. Legutóbbi állomáshelye a szintén brazil élvonalbeli Coritiba FC volt, most pedig szabadon igazolhatóként érkezett Győrbe annak érdekében, hogy tudásával és nemzetközi tapasztalatával – a Bajnokok Ligája mellett pályára lépett a brazil U17-és és U20-as válogatottakban is, melyekben összesen 10 gólt szerzett - az ETO segítségére legyen.

Boschilia a szezon végéig szóló megállapodást írt alá klubunkkal, hosszabbítási opcióval.

Gabriel Boschilia örül, hogy visszatérhetett Európába, innentől azért fog keményen dolgozni, hogy bizonyítsa, hatalmas értéke lehet csapatunknak.

Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, izgatottan várom már, hogy pályára léphessek, és segítségére legyek a csapatnak az előttünk álló időszakban. Hamarosan találkozunk a mérkőzéseken! – mondta Boschilia.

Köteles László sportigazgató szerint óriási fegyvertény, hogy egy ilyen magasan jegyzett játékost sikerült megszerezni. A vezetőség rengeteget vár a brazil labdarúgótól.

Sok munka van Gabriel szerződtetésében – kezdte Köteles László. – Egy nagyon komoly múlttal rendelkező játékos érkezett hozzánk, aki kiváló korban van, egyértelműen azt várjuk tőle, és biztosak vagyunk benne, hogy meghatározó játékosa lesz a csapatnak. Nagyon komoly erősítés, örülök, hogy itt van!