Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Első osztályba jutott az ETO


Első osztályba jutott az ETO

A Győri ETO megnyerte az osztályozót és ezzel jogot szerzett az NB I-es szereplésre. A csapat indulhat a legmagasabb osztályban, megerősítik a következő idényre.

Mégis lesz NB I-es csapata a Győri ETO-nak, igaz, ezúttal a gyengébb nem képviselői szerepelhetnek az élvonalban.

A zöld-fehérek megnyerték az NB II Nyugati csoportját, majd az élvonalbeli Szegedi AK Boszorkányokat győzték le az osztályozók során, így jogot szereztek az első osztályú indulásra.

– Az indulásunkat nem befolyásolja az ETO FC Kft. csődje, hiszen mi is átkerültünk a futsalosokhoz – kezdte Horváth Tamás, az ETO edzője. – Bízom benne, hogy egy osztállyal feljebb léphetünk, mert ehhez meglesznek a feltételek. A mi csapatunk csupa ügyes fiatalból áll, mindenképpen erősítenünk kell, ha benn akarunk maradni az NB I-ben. Az első négy helyezett ellen kevés esélyünk lesz, de három-négy jó igazolással ellensúlyozni tudnánk a többiek fizikális fölényét. A kiszemeltjeink megvannak, remélem, sikerül is őket Győrbe hozni.

A női csapat tagjai jelenleg kéthetes szabadságukat töltik, utána kezdik meg a felkészülést a következő szezonra.

Pongrácz Viktor is aláírt

Az NB III-ban induló ETO férficsapatának játékoskerete majdnem teljes. Második számú kapusnak leigazolták Deli Zoltánt a Gyirmótból, aláírta a szerződését Pongrácz Viktor U20-as válogatott középpályás (képünkön), aki tavasszal Pápán kölcsönben szerepelt.

A klub korábbi futballistája, Csató Martin jelenleg Debrecenben készül,  szerződtetése esetén ősszel kölcsönben az ETO-t erősítheti.

– Nagyon örülünk a női csapat eredményeinek és természetesen megteremtjük a feltételeit az NB I-es szereplésnek – mondja dr. Drucskó Zoltán, az ETO Futsal Kft. ügyvezetője.

– Sokat küzdöttünk a csapatért, csakúgy, mint Juhász Anita szakosztályvezető, ezért sem hagynánk, hogy elvesszen az indulás joga. Jöhetnek új játékosok, mert úgy gondolom, a női futsalosokkal – akik jövőre bajnoki címet akarnak szerezni az NB I-ben – egyfajta szinergiát alkotva sikeresek lehetnek.

Jegyzőkönyv
Győri ETO–Szegedi AK  3–1 (2-1)
Győr, osztályozó az NB I-ért, 2. mérkőzés.

ETO: Szabó – Fél A., Soós (Mészáros), Fél P., Dura, Öreg  (Kovács), Süle, Fleck, Kalmár, Németh, Zemlényi  (Mészár). Edző: Horváth Tamás.

Győri gólszerzők: Öreg, Németh, Süle.

Összesítésben: 4–2 az ETO javára.

Forrás: Papp Győző - Kisalföld Napilap - 2015.06.24. 10:51

További híreink

Hat plusz két ETO-játékos a Nemzetek Ligájában
Kimaradt helyzetek, újabb három pont

Kimaradt helyzetek, újabb három pont

A Simple Női Liga 5. fordulójában az Astra gárdáját fogadta női csapatunk, ami több kimaradt helyzet mellett mindkét félidőben a hálóba talált, így megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

Listavezetőként az újabb bajnoki pontokért

Listavezetőként az újabb bajnoki pontokért

Az ETO FC Győr női labdarúgócsapata, az NB I listavezetőjeként fogadja majd szombaton 16 órakor, a táblázat ötödik helyén tanyázó, Astra HFC együttesét.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink