Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Sima volt az út az elődöntőbe


Sima volt az út az elődöntőbe

A Rába ETO női futsalosai a DEAC legyőzésével, főleg a szünet előtti gólerős játékuknak köszönhetően, megerőltetés nélkül jutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Az első félidő eleje szorosabb játékot hozott, majd Radics kapufája felébresztette a hazaikat, ezután Jakab P. viszonylag korán, már a 4. percben megszerezte a győriek vezetését (1-0), Vígh R. lőtte be neki a labdát, összecsaptak a labdáért Kósával. majd másodszorra a felpörgő labdára gyorsabban reagálva Jakab közelről DEAC kapusa mellől a hálóba lőtt. (1-0). A következő találatra azonban sokat kellett várni, akkor Vígh R. indulhatott meg a jobb szélen, majd a bal alsó sarokba lőtt szép cselek után (2-0). A DEAC úgy látszik kontrákra rendezkedett be, de sok hibával játszottak, így az ETO könnyedén megszűrte ezeket a vendég próbálkozásokat. A 19. percben szép támadás után Fogl K. duplázhatott Jakab R. sarkazása után, nagy erővel a léc alá bombázott. (3-0).

A szünet után több elképzeléssel játszott a Győr, sorra alakította ki helyzeteit, mégis csak egy találatot jegyezhettünk fel a zöld-fehéreknél, a 24. percben Csuti Melinda lőtt nagy gólt az elvetődő Kósa felett a debreceni kapuba. (4-0). Ezután nagyon sok helyzet kimaradt, ami lendületet adott a DEAC-nak, többször indulhattak meg veszélyesen, de Szórádi és Jakab, valamint Oláh hátul jól takarított. A becsületgólt végül a 32. percben Radics szerezte, amikor szögletből kapott legurításból jól eltalált lövéssel a bal kapufáról vágódott a győri kapuba a debreceni találat. (4-1). Az utolsó percekben lett jó az iram, viszont több gól már nem esett, az ETO könnyedén legyőzte a DEAC együttesét és továbbjutott a női futsal Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol az Astra, a Hajdúböszörmény és a Tolna-Mözs együttese várja.

Jakabné Horváth Erzsébet (Jakab Petra és Réka anyukája): Az első félidő játéka nem tetszett annyira, de nem szerencsés ilyet nyilatkoznom, mivel két lányom is a pályán játszik. Persze jól küzdenek és hajtanak a lányok, örülök a három gólos vezetésünknek. A szünet után viszont sokat javult és tele volt elképzeléssel a csapat játéka, gratulálok a győzelemhez, kár hogy a mezőnyfölényt és a helyzeteket nem sikerült gólokra váltani.

Sólyom Attila (DEAC vezetőedző): Tisztességesen helytálltunk az NBI egyik élcsapata ellen. Azt gondolom, hogy főleg a szünet után  egyenrangú ellenfelei voltunk az ETO-nak, az igaz hogy labdabirtoklásban jóval fölénk nőttek, igazán sok veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani.

Molnár Attila (ETO Futsal vezetőedzője): Megnyertük a mérkőzést, senki sem sérült meg, és minden játékosom pályára lépett. Ennyit a pozitivumokról. Sajnos egy olyan csapat ellen kellett ma játszanunk, amely teljesen feladata a támadás lehetőségét, és csak egy célja volt, a legkevesebb kapott góllal megúszni a találkozót. Persze, ez nem az ő problémájuk, hanem a miénk. Sokkal jobban kellett volna játszanunk, belőni a helyzeteinket, gyorsabban, okosabban passzolni, többet mozogni, és akkor most elégedetten nyilatkozhatnék. A minimális célunkat teljesítettük, bejutottunk a legjobb négy közé, ez először sikerült, de itt nem szeretnénk megállni, az idén döntőt akarunk játszani.

RÁBA ETO-DEAC 4-1 (3-0)

ETO kezdő: Oláh E. – Jakab R., Szórádi N., Jakab P., Vígh R.
Csere: Bocsárdi E., Újvári K., András F., Csuti M., Szücs V., Póda É., Fogl K., Szücs A.
Vezetőedző: Molnár Attila

DEAC kezdő: Kósa V. ZS. – Radics Á. M., Tóth A., Erdős E., Dancs R.
Csere: Péter V. Á., Bai K. V.
Vezetőedző: Sólyom Attila

Gólszerzők: Jakab P. (4’), Vígh R. (15’), Fogl K. (19’), Csuti M. (24’), illetve Radics Á. M. (32’)

Mérkőzés jegyzőkönyve>>>

További híreink

Hat plusz két ETO-játékos a Nemzetek Ligájában
Kimaradt helyzetek, újabb három pont

Kimaradt helyzetek, újabb három pont

A Simple Női Liga 5. fordulójában az Astra gárdáját fogadta női csapatunk, ami több kimaradt helyzet mellett mindkét félidőben a hálóba talált, így megérdemelten gyűjtötte be az újabb három pontot.

Listavezetőként az újabb bajnoki pontokért

Listavezetőként az újabb bajnoki pontokért

Az ETO FC Győr női labdarúgócsapata, az NB I listavezetőjeként fogadja majd szombaton 16 órakor, a táblázat ötödik helyén tanyázó, Astra HFC együttesét.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink