Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

 

Debrecen - Győri ETO FC 5-0 (3-0) Vezette: Iványi (Buzás, Szalai) DVSC: Verpecz - Nagy Z., Mészáros, Szatmári, Korhut - Bódi, Ludánszki (Berdó, 68.), Szakály P. (Szécsi a szünetben), Ferenczi - Balogh, Kulcsár T. (Sós, 56.). Vezetőedző: Kondás Elemér. ETO: Cellár - Nagy B., Kelemen, Nagy Á. Németh M. - Szabó L. (Szalai, 83.), Kerékgyártó, Szabó B., Tóth D. - Medgyes (Szabó T., 69.) - Mayer. Technikai vezető: Tokody Tibor Gólszerző: Ferenczi (9.), Bódi (15., 18., 65.), Sós (82.) Sárga lap: Mayer (83.), Kelemen (89.)
Kondás Elemér: - Sok fiatal labdarúgónak tudtunk adni lehetőséget, reális ez a különbség. Mindenkivel elégedett voltam, a védelemtől elkezdve a csatárokig. A bajnokság terén van hiányérzetem, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Németh Zoltán megbízott edző: - Ha nálunk is lett volna egy váz, öt-hat rutinosabb játékos, akkor biztos, hogy más lett volna. Így csak arra maradt erőnk, hogy egyszer-kétszer ügyeskedjünk. Egyébként nagyon pozitívan értékeljük a találkozót, tanulunk belőle. A játékosok a saját bőrükön érezhették, hogy mennyivel gyorsabb az NB I-ben a játék, mint az NB III-ban. Mindezek ellenére gratulálok nekik, hiszen a harmadosztályban ezüstérmet szereztek. Gratulálok az edzőkollégáknak Győrben, akik három hónapja zokszó nélkül dolgoznak, fizetés és ígéret nélkül. Gratulálok, hogy ebből a gyerekek minél kevesebbet éreztek meg. Több ilyen mérkőzés kéne, hogy felgyorsuljon a játékunk. Próbáltuk csinálni a szokásos dolgunkat, labdakihozatalban, mindenben, csak sajnos egy kicsit lassan, így az ellenfelünk mindenhova odaért. Jövőre az NB III-ban lesz lehetőségünk, és megpróbáljuk azt megnyerni, de nem tudjuk, mit hoz a jövő. Mindenféleképpen minél előbb fel kell kerülni az NB II-be, utána pedig az élvonalba.

További híreink

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen
Köszönjük a fantasztikus szurkolást!

Köszönjük a fantasztikus szurkolást!

Ha a körülmélnyektől eltekinthentnénk, akkor azt is mondhatnánk: egy tökéletes, nagyszerű este volt május 23-án az ETO Parkban. A Pécs ellen olyan fergeteges szurkolást volt végig a lelátón, hogy az embernek beleborsózik a háta. Ha valaki most először jött ki a stadionba, bizonyára szívesen újra átélné mindezt, de aki régóta követi az eseményeket, annak is egy felejthetetlen élmény volt. Méltó búcsú a csapat játékosaitól és az NB I-től. A lefújást követően a játékosok egyöntetűen azt mondták: nem a győzelemnek örülnek, hanem hogy a szurkolótábornak meg tudták köszönni azt a szeretetet, amit tőlük kaptak.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink