Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

 

A tervezett kezdőcsapat: Cellár (30) - Nagy B. (9), Kelemen (11), Kozma (2), Németh M. (4) - Nagy Á. (6), Kerékgyártó (45), Szabó L. (39) - Szabó B. (49), Mayer (35), Medgyes (8)

Miriuta László: "Köszönöm mindenkinek az elmúlt időszakot, aki bármiben is segítette a munkánkat. Most, hogy a múlt héten méltóképpen elköszöntünk a közönségünktől, tekintettel arra, hogy az utolsó fordulóban a Debrecen számára sem tét már a nemzetközi kupaszereplés, hiszen eldőlt, hogy ők indulnak, és a dobogóra sem érhetnek oda, szeretnénk azoknak a fiataloknak lehetőséget adni, akik közül sokan hosszabb-rövidebb ideig segítették az NB I-es csapa munkáját. Örülök, hogy lehetőséget kapnak, hogy bemutatkozhassanak az NB I-ben, és kívánom, azok, akik jövőre is az ETO-t szolgálják, eredményesek legyenek és megnyerjék a harmadosztályt. Külön köszönöm a szurkolóknak a felém áradó szeretetet, remélem pár éven belül újra NB I-es mérkőzésen drukkolhatnak majd a csapatnak."

Németh Zoltán: "Erre készültek a játékosaink, hogy bemutatkozhassanak az NB I-ben - igaz nem ilyen körülmények között szerettük volna. Kaptunk az élettől egy lehetőséget, ezzel élnünk kell. Tudjuk, hogy a Debrecen az esélyes, de semmi veszítenivalónk nincs. Egy harcos és bátor játékot várok a csapattól. Most egy óriási lépcsőt ugrik mindenki, néhányan már bemutatkoztak korábban az első osztályban, de többen először lépnek pályára. Csak erre a meccsre összpontosítunk." 

További híreink

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen
Köszönjük a fantasztikus szurkolást!

Köszönjük a fantasztikus szurkolást!

Ha a körülmélnyektől eltekinthentnénk, akkor azt is mondhatnánk: egy tökéletes, nagyszerű este volt május 23-án az ETO Parkban. A Pécs ellen olyan fergeteges szurkolást volt végig a lelátón, hogy az embernek beleborsózik a háta. Ha valaki most először jött ki a stadionba, bizonyára szívesen újra átélné mindezt, de aki régóta követi az eseményeket, annak is egy felejthetetlen élmény volt. Méltó búcsú a csapat játékosaitól és az NB I-től. A lefújást követően a játékosok egyöntetűen azt mondták: nem a győzelemnek örülnek, hanem hogy a szurkolótábornak meg tudták köszönni azt a szeretetet, amit tőlük kaptak.

DVSC - ETO vasárnap 18.30-kor

DVSC - ETO vasárnap 18.30-kor

Jövő héten vasárnap 18.30 órakor lép pályára utolsó NB I-es mérkőzésén csapatunk. Mindez a Sport TV Harmadik félidő című műsorából derült ki. A találkozó kezdési időpontja így nem befolyásolja azt, hogy a Debrecen legendái szombaton a Real Madrid elleni lépnek pályára az esti órákban. A DVSC jelenleg a nemzetközi kupát érő negyedik helyet foglalja el a tabellán, és csak akkor csúszhat hátrébb, ha a mieink győzni tudnának a hajdúsági stadionban, emellett a Paks hazai pályán 3 góllal legyőzi a Dunaújvárost. (egészen pontosan ha az ETO több góllal nyer, akkor a tolnaiaknak 2 vagy akár kevesebb góllal is elég nyerniük.) Mi megtarthatjuk a nyolcadik pozíciót, amennyiben nem érünk el rosszabb eredményt, mint a Kecskemét Újpesten, illetve egy esetleges vereség esetén ha a Puskás Akadémia nem tudna nyerni Szombathelyen, akkor a felcsútiak sem tudnának bennünket megelőzni.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink