Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Újabb történelmi meccs a pécsiek ellen

Egy történelmi fotó egy történelmi időből. 1983. májusában a Rába ETO a pécsieket legyőzve szerezte meg története második bajnoki címét. A szakadó esőben vívott találkozón 2-1-re nyertek a mieink - éppen 32 évvel ezelőtt.

Újabb történelmi meccs a pécsiek ellen

 

De az aranycsapat születése is a pécsiekhez kötődik.

 

Az 1982/83-as bajnokság 16. fordulóban, a Pécsen 2–1-re megnyert mérkőzésen játszott először a következő összeállításban a Rába ETO: Kovács L. – Csonka, Hlagyvik, Mile, Magyar – Hannich, Póczik, Burcsa – Szabó O., Szentes, Hajszán. Ebben az összetételben győzte le a tavaszi szezonból előrehozott meccseken 9–2-re az Ózdot, majd 8–0-ra a SZEOL-t, így  második helyen vonult a téli szünetre, egy ponttal lemaradva a listavezető Újpesti Dózsától. A tavaszi rajt – az őszihez hasonlóan – rosszul sikerült, hiszen a csapat 1–0-ra kikapott Zalaegerszegen, innentől viszont már nem szenvedett vereséget. Kulcsmomentum volt a Dózsa elleni 2–0-s siker (16 ezer néző előtt!), majd az is, hogy az akkor listavezető Videoton otthonából ponttal távozott a csapat (2–2). A Volán 4–2-es megverése után a 26. fordulóban a táblázat élére ugrott az ETO – és már nem is engedte ki a kezéből a listavezető pozíciót! Különösen otthon volt nagyon eredményes, a Csepelt 5–0-ra, a Debrecent 8–1-re ütötte ki, és három fordulóval a zárás előtt úgy érkezett az Üllői útra, hogy két pont előnnyel vezetett a Ferencváros előtt. Remek, azóta legendássá vált mérkőzést játszott egymással a két csapat, az ETO 4–3-ra győzött, így gyakorlatilag meg is nyerte a bajnokságot. Az utolsó két fordulóban már csak az volt kérdés, hogy eléri-e a száz szerzett gólt – és természetesen elérte: a PMSC elleni otthoni meccsen húszezer néző tombolt, amikor Hannich Péter megszerezte ezt a jubileumi találatot, a győriek végül 21–7–6-os mutatóval, 102–50-es gólkülönbséggel, ötpontos előnnyel végeztek az első helyen.

További híreink

Álláshirdetés

Álláshirdetés

Részfoglalkozású tanárokat keres a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink