Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Most már az ő sorsuk a tét!

Napokon belül eldőlhet, indulhat-e az NB III-ban jövőre csapatunk.  Az alábbiakban összegyűjtöttük az utánpótlás neveléssel kapcsolatos legfontosabb, objektív adatokat.

Most már az ő sorsuk a tét!

 

Akkor nézzük a tényeket:


A Győri ETO FC működteti hazánk egyik elit akadémiáját. Ezt a minősítést többször is megkapta az egyesület, a különféle felmérések - beleértve a belga akkreditációs cég munkáját is - rendre az első-második helyen hozta klubunkat a többi egyesülettel összevetve. Ez természetesen csak részben a jó infrastruktúrának köszönhető, hiszen a TAO támogatásoknak köszönhetően több klub is jobb feltételekkel rendelkezik, a szakmai munka hatékonysága ugyanakkor az itt összeszedett hátrányt ledolgozta az elmúlt időszakban.

A Győri ETO FC akadémiájáról került át más klubhoz komoly összegért az elmúlt időszak legpiacképesebb fiatal labdarúgója, Kalmár Zsolt, ugyanakkor a hazai utánpótlás viszonyokat tekintve rajta kívül ugyancsak pénzt kapott az egyesület Bénes László, Nagy Gergely, Novák Csanád vagy Lenzsér Bence átigazolásából, így csak az elmúlt egy évben öt játékos eladásából folyt be pénz az ETO kasszájába. A válogatott Kalmár leszámítva mindannyian első osztályban folytatták a szereplésüket - bár éppen a Bundesliga I-ben vágyó lipcseiek miatt éppen ő került a legrangosabb helyre -  de Nagy és Novák mára alapember lett a Dunaújvárosban és a Kecskemétben, Lenzsér bemutatkozott a paksiaknál, míg Bénes szlovák bajnok lehet hazájában.

A Győri ETO FC akadémiájáról tucatnyian mutatkoztak be a labdarúgó NB I-ben. Ez főként azért nagy szó, mert ma, a bajnoki címért küzdő csapatoknál nem jellemző, hogy tucatnyian kapnak lehetőséget, hogy bekerüljenek a legjobbak közé, ugyanakkor az ETO-nál ez mától három évre visszamenőlegesen tizenkét játékost jelent csak itt Győrben:

2012: Nagy Gergely

2013: Kalmár Zsolt, Matetits István, Novák Csanád, Varga Tamás 2014: Mervó Bence, Illés Dávid, Bénes László

2015: Nagy Ádám, Mayer Milán, Kerékgyártó Dávid 

 

Az ETO akadémiájáról más csapatban mutatkozott be az élvonalban:
. Pongrácz Viktor (Pápa), Vankó Imre (Pápa), Lenzsér Bence (Paks), Gyűrű László (Haladás) . A Győri ETO FC igazolással rendelkező, 21 éven aluli játékosok közül nem kevesebb, mint 60 (!) olyan labdarúgót neveltek az edzők az elmúlt években, akik kiemelkedtek korosztályukból, és bemutatkozhattak a korosztályos válogatottak valamelyikében. Miután ilyen összesítést más csapatoknál nem találtunk, így a megérzéseinker hagyatkozunk amikor azt mondjuk: ezzel a létszámmal szinte biztos, hogy az első öt között található az ETO a myagr klubcsapatok közül, de az is elképzelhető, hogy a legjobb három egyike. Tekintettel arra, hogy a hét korosztályos csapatban, ahonnan már a válogatottba hívnak be labdarúgókat kb. 150 játékos szerepel, így az NB I-es és a fejlődésük szempontjából kölcsönadott játékosokkal együtt minden harmadik ETO nevelés felhúzhatja magára a nemzeti szerelést!

Büszkén írjuk le valamennyiük nevét ide:

 

Az ETO NB I-es és NB III-as keretében 15 + 4 olyan fiatal labdarúgó található, aki szerepelt már korosztályos válogatott mérkőzésen: Borkai Ádám, Hajdár Dániel, Horváth Dániel, Kelemen Márk, Kerékgyártó Dávid, Kozma Máté, Mayer Milán, Mervó Bence, Nagy Ádám, Nagy Bálint, Szabó Bence, Szabó Tibor, Szabó Levente, Tóth Dávid, Vörösbaranyi Armand valamint a kölcsönadott Csató Martin, Farkas Zoltán, Pongrácz Viktor és Vankó Imre
Az ETO NB II-es bajnoki címért küzdő lány csapatában 10 olyan játékos is szerepel, akik bemutatkoztak már a felnőtt vagy a korosztályos válogatottban: András Franciska, Fél Alexandra, Fél Patrícia, Fleck Nikolett, Mészár Krisztina,  Mészáros Dalma,  Öreg Cintia, Németh Loretta, Süle Dóra, Szabó Enikő.

További 28 olyan játékos nevelkedik a klubnál, akik szerepeltek már hazájuk (Magyarország, Szlovákia, Szerbia) korosztályos válogatottjában és az U21-U15-ös korosztály egyik csapatában szerepelnek.

A jelenlegi U21-es keretből: Demeter Nándor, Dudás Dániel, Farkas Balázs, Iván Alex, Molnár Milán, Sandal Dominik, Szalay Ádám Gábor, Szücs Gergely, Takács Tibor

Az U17-es keretből: Cseszlai Bence, Fodor Dániel, Gyurákovics Erik, Kelemen Bálint, Király Tamás, Kiltiti Róbert, Koncsag Martin, Ködmön Zoltán, Lénárt András, Takács Martin, Varga Dezider

Az U16-os keretből: Androsch André, Horváth Emil, Kovács Krisztián, Kugli Ákos, Pócsik Botond, Szalka Dominik, az U15-ös csapatból pedig Mocsi Attila, Tamás Attila és Zeke Márió

Az egyéni képzés és a játékosok felfelé áramlása mellett pedig az elmúlt időszak a korosztályokban számos bajnoki címet, ezüst- és bronzérmet, valamint nemzetközi sikert hozott - elég csak az egymás után kétszer megnyert prágai Közép-Európa kupára gondolni, ahol U19-es csapataink diadalmaskodtak - a többi között a Ferencvárost és a Vasast is megelőzve, de cseh, német, szlovák, osztrák csapatok legyőzésével - vagy két éve a győri Audi Kupán a 2500 néző előtt lejátszott Barcelona elleni mérkőzésen, ahol a katalán fiatalok felett 2-0-ás győzelmet arattak a mieink, majd legyőzték az ugyancsak világhírű Benfica fiataljait is.
 

Most már tehát ők, illetve az őket felkészítő edzők jövője elsősorban a tét.

További híreink

Álláshirdetés

Álláshirdetés

Részfoglalkozású tanárokat keres a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink