Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Három kapusa debütált az élvonalban

Kisebb rekordnak számíthat, hogy egy bajnokságban egy kapusedzőnek három neveltje is szóhoz jut hétről hétre a bajnokság legmagasabb osztályában. Tőkés László, az ETO kapusedzője ezzel büszkélkedhet, ráadásul úgy, hogy egyik játékosa sem itt Győrben szerepel (azaz ha Horváth Dániel bemutatkozna, akkor négyre emelkedne ez a szám) Nagy Gergely Dunaújvárosban míg Molnár Péter a Paksban bizonyított, Gyürü László pedig a Haladásnál esett át a tűzkeresztségen, a legutóbbi három fordulóból kettőben ő állt a kapuban. Tőkés László büszkén mesél tanítványairól, akikkel a mai napig is jó kapcsolatot ápol, és mindegyikükkel gyakran beszélnek telefonon.

Három kapusa debütált az élvonalban

 


- Gyürü Laci hátránnyal indult a többiekhez képest, amikor hozzám került, de tehetségesnek tartottam így elkezdtem vele foglalkozni. A korosztályában szinte nem is védett Győrben, így amikor készen állt, kölcsönbe került egy szlovák csapathoz, hogy mérkőzéseken is fejlődjön. Ez azt jelentette, hogy velünk edzett, de a hétvégi meccseken pl. nem  ETO NB II-es csapatának kispadján ült, hanem a pályán bizonyíthatott. Megállta a helyét, ám látszott, hogy nálunk még többen vannak előtte, így amikor tudtuk, hogy a Haladás kapust keres beszéltem a kapusedzőjükkel. Kivitték Grazba egy felkészülési mérkőzésre, ahol meggyőzte őket a tudásáról, ma pedig már túlesett az NB I-es premieren is. Vele sokszor a mérkőzés előtt és után is szoktunk beszélni, örülök, hogy így alakult a pályafutása.

- Nagy Gergely a Dunaújváros kapujában hétről hétre lehetőséget kap.

 

- Gege fiatalon került hozzánk, rajta az első percben látszott, hogy sokra viheti, örülök, hogy nem tévedtünk. Gyürü Lacival ellentétben és végig tűzben volt, hiszen korosztályos válogatott lett, folyamatosan védett, azt gondoltuk, hogy ő lehet majd az ETO első számú kapusa. Aztán amikor Sasa Stevanovic visszavonult és Lubos Kamenár érkezett, akkor ő úgy ítélte meg, hogy a fejlődése szempontjából NB I-es csapatra van szüksége, és nem itt harcolta ki magának a lehetőséget, hanem Dunaújvárosba szerződött. Az biztos, hogy sokat profitálhat abból, hogy az egész meccsen sokszor nyomás alatt van, míg itt nálunk amint láthatták a szurkolók is, sokszor egy-két lövés jön csak kapura. De biztos vagyok abban, hogy el fog jönni az az idő, amikor top csapatban fog védeni, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Az új generáció egyik legnagyobb reménysége, kitűnő adottságai vannak, el fog jönni az a pillanat, amikor a magyar válogatott kezdőcsapatában az ő nevével kezdődik majd az összeállítás, nem véletlenül mondta Berns Stock sem, hogy bárcsak kivihetné magával az U20-as VB-re, de sajnos éppen kicsúszik ebből a korosztályból.

- Molnár Péter idősebb náluk, de most Pakson úgy tűnik megtalálta a számításait. Második éve kapja a bizalmat az edzőitől.

 

- Cula - ahogy mi hívjuk - története a legérdekesebb hármuk közül. Rá azt mondták, hogy soha nem lesz NB I-es kapus, de én láttam benne valamit, ami miatt fontosnak éreztem, hogy elkezdjük a közös munkát. Sasa után vele foglalkoztam a legtöbbet, de sok idő kellett, mire kiharcolta a csapatba kerülést, mert a korosztályos csapatokban már nem tudott védeni. Aztán amikor az NB II-ben bizonyított és az első kerethez került, akkor már látszott, hogy lehet ebből NB I is. A kevés mérkőzés olykor meglátszott rajta, mert nem egy stabil átlagos hozott, hanem egy-egy extra teljesítmény mellett egy-egy baki is becsúszott, de úgy látom most, hogy sok bizalmat kap - mint korábban, amikor pl. Siófokon volt kölcsönben és hatalmas szerepe volt a Balaton-partiak bentmaradásában -  ő is egyre érettebb teljesítményt nyújt.

További híreink

Álláshirdetés

Álláshirdetés

Részfoglalkozású tanárokat keres a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink