ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Kulcsember lehet ma is Nemanja Andric

A házi góllövőlista éllovasa jelenleg Nemanja Andric. A csatárhat gólt szerzett, hármat kezdőként a Paks, a Pápa és a Puskás Akadémia ellen, és hármat csereként beállva - a Haladás, az MTK és az Újpest ellen. Huszontötször lépett pályára a szezonban - kilencszer kezdőként, tizenhatszor csereként. Szurkolóink egyetértenek abban, ha éppen beállni készül, biztos, hogy történni fog valami. Szarvas János óta nem volt ugyanis ilyen hatákony cserejátékosa az ETO-nak. Azóta viszont már eltelt 15 év. A Nemzeti Sportban Pietsch Tibor beszélgetett a csatárral.

Kulcsember lehet ma is Nemanja Andric

 

- Júliusban lesz két éve, hogy Győrbe igazolt. Megszokta, megszerette?


- Nagyon is. Amilyen szép, olyan nyugodt városba költöztem, arról nem szólva, hogy a klub remek feltételeket biztosít. Ha nem úgy megy a játék, ahogyan szeretném, csak magamnak tehetek szemrehányást, mert itt tényleg minden adott ahhoz, hogy a futballra koncentráljak.


- A magyar nyelvleckékre jut ideje?


- Már sok mindent megértek. Ha netán gondom van, mint a kirakós darabjait, úgy rakosgatom össze a szavakat – előbb vagy utóbb összeáll a kép. Szerencsére a csapatban jóformán mindenki elboldogul angolul, így nevezhetjük azt a hivatalos nyelvnek, de bevallom, azt sem bánom, hogy néhány honfitársammal az anyanyelvemen is társaloghatok.


- A statisztika is beszédes: arról árulkodik, hogy a második szezonja jobban alakul, mint az első. A személyes tapasztalatai alátámasztják a számokat?


- Igen! Amúgy örülök, hogy szóba hozta a statisztikát, mivelhogy képben vagyok a különböző kimutatásokat illetően… Nézzük csak: tavaly ugyan huszonegy bajnokin is szóhoz jutottam, mindössze hétszázötvenhárom percet tölthettem a pályán, ami, ugyebár, nem sok. Amint a három gólom sem volt az. Idén huszonöt fellépésnél tartok, tizennyolc perc híján ezerkétszáznál járok, és ha maradéktalanul nem is lehetek elégedett a hat gólommal, már megdupláztam az előző évi termést. Vagyis nem rossz a helyzet – de remélem, lesz még jobb is.


- Szebb már nem biztos: múlt vasárnap gyönyörű gólt szerzett az Újpest ellen.


- Ennél fontosabb, hogy három pontot ért! Azt hittem, Rudolf Gergely hamarabb lepasszolja nekem a labdát, de mint kiderült, végül a legjobb pillanatban tette. Ahogy átvettem, a fejemben már lepörgött, milyen csellel próbálkozom meg, és miután bejött, már azt néztem, melyik sarkot vegyem célba. A hosszú tűnt üresnek, el is lőttem arra a labdát, de ahogy gurult, úgy éreztem, a kapufáról kipattan. Hála istennek, tévedtem: bepattant.


- Horváth Ferenc azzal állította be, hogy döntse el a meccset?


- Csupán azt kérte tőlem, hogy mint mindig, ezúttal is hozzam ki magamból a maximumot.


- Hallotta a szakvezető mérkőzést követő nyilatkozatát, miszerint Nemanja Andric olyan típusú játékos, aki csereként hasznosabb, mint kezdőként. Egyetért vele?


- Szerintem akkor is tudnék segíteni a csapaton, ha az elejétől fogva játszanék, de az edző döntését elfogadom és tiszteletben tartom. Érzem, hogy Horváth Ferenc bízik bennem, és ez elég nekem.


- Azért, feltételezem, nem bérelne ki magának a kispadot.


- Mutasson nekem egyetlen olyan futballistát, aki csere akar lenni! Természetesen én is többet szeretnék játszani, már csak azért is, mert tudom, hogy a pályafutásom nem tart örökké, és amíg csak lehet, kiélvezném minden egyes pillanatát. Előfordul persze, hogy csalódás is éri az embert, nekem mégis az a benyomásom, hogy a futball több örömöt ad, mint bánatot. A tavaly bajnoki címünk például életem eddigi huszonhat évének legszebb élménye. Nyilván azért is, mert azt megelőzően még sosem voltam aranyérmes.


- Lát arra esélyt, hogy még a nyár előtt egyről a kettőre juthat?


- Nincs olyan ETO-játékos, aki ne hinne a címvédésben! A matekozást ellenben meghagyjuk másoknak, nem is foglalkozunk azzal, hogy a Debrecen esetleg hol veszíthet pontokat. Egy dolgunk van: a hátralevő négy mérkőzésünket megnyerni! Ha így történik, ám az mégsem bizonyul elegendőnek az elsőséghez, akkor előbb gratulálunk a bajnoknak, majd emelt fővel lelépünk a színről.

 

Forrás: Nemzeti Sport

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink