Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Negyvenöt éve

A Chemie Leipzig – összesítésben – 6-2-es legyőzése után kereken negyvenöt éve, 1964. november 18-án a BEK második fordulójában 5-3-ra verte a Lokomotiv Szófia tizenegyét az ETO. Tizenegyezer ember láthatta, hogy Győrfi és Povázsai kétszer, Korsós egyszer talált be a bolgárok kapujába, a vendégcsapatból Kotkov duplázott, Debarszki egyszer járt sikerrel. Bár december elején Szófiában 4-3-ra kikapott a csapat, bejutottak a legjobb nyolc közé. Keglovich 16 méterről lőtte a zöld-fehérek továbbjutást jelentő bombagólját. A negyeddöntőben DWS Amsterdam csapatát búcsúztatták a győriek 2-1-es összesítéssel, az elődöntőben viszont már túl kemény diónak bizonyult a Benfica kerete.

Győri Vasas ETO–Lokomotiv Szófia  5 - 3 (1-1)

Gólszerzők: Győrfi (39., 70.), Korsós (50.), Povázsai (80., 85.), ill. Kotkov (42., 63.), Debarszki (65.).

Győri Vasas ETO: Tóth – Szániel, Orbán, Izsáki, Kiss, Máté, Szaló, Győrfi, Povázsai, Korsós, Keglovich

Edző: Hidegkuti

Lokomotiv Szófia: Dejanov – Metodijev, Dimitrov, Csacsevszki, Kolev, Kocev, Milev, Lazarov, Kotkov, Vasziljev, Debarszki

Edző: Angelov

vezette: Varasdinac (jugoszláv)

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink