ETO 115 Toto  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Ez volt 2014 január

Mozgalmas hónapot zárt tegnap klubunk. Új vezetés, új szakmai stáb, a felkészülés első időszaka, szerződés-hosszabbítások - és megemlékezés Fehér Miklósról. Dióhéjban ennyi, a részletek pedig napra bontva a folytatásban:

Ez volt 2014 január

 

Január 6. Telkiben kezdődött a szezon legjobbjaink számára. Pintér Attila, a napokban kinevezett szövetségi kapitány egyeztetve a klubokkal három héten át minden hétfőn és kedden összetartásra várta a válogatott keret hazai bajnokságban szereplő tagjait. Az ETO-ból hét játékost hívott meg korábbi vezetőedzőnk: Rudolf Gergelyt, Varga Rolandot, Lipták Zoltánt, Koltai Tamást, Pátkai Mátét, Lang Ádámot és Kalmár Zsoltot. Közülük hárman abszolút újoncnak számítanak - bár Varga már korábban tagja volt a keretnek, de egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára.

Január 6. Megkezdik a felkészülést utánpótlás csapataink és az NB III-as keret tagjai. A felnőtt csapat majd csak csütörtökön kezd, a játékosokra addig mindenre kiterjedő orvosi vizsgálat vár. . Január 8. Több győri szakember is csatlakozott a válogatott stábjához - mindannyian az ETO-ban végzett munka mellett lehetnek ott a nemzeti csapatnál. Holanek Zoltán rehabilitációs edző és Végh Barna masszőr mostantól nemcsak az ETO NB I-es keretéhez tartozik. A kapusedzőnek is van kötődése klubunkhoz, a Verebes korszak egyik fiatal kapusa, Markó Zsolt lett a hálóőrök trénere. . Január 9. Bemutatta klubunk az új szakmai és vezetői stábot. Tarsoly Csaba elnök sajtótájékoztatón ismertette, hogy a visszavonuló Sasa Stevanovicra a jövőben sportigazgatóként számít, Vincze Ottó pedig utánpótlás menedzseri posztját klubigazgatóra cserélték. Minden, ami az U18 fölötti korosztályt értint, az a korábbi kitűnő kapushoz tartozik majd, a fiatalabbak pedig a volt válogatott irányítóhoz. Tokody Tibor nem vonul vissza, hanem edzésben marad, és így látja el a technikai vezetői posztot. A felnőtt csapat új vezetőedzője Horváth Ferenc lett, akivel együtt Győrbe érkezett Szamosi Tamás és Sütő Szilárd, de a szakmai stáb tagja lett az október óta az utánpótlásban dolgozó spanyol edző, Jordi Illa Sollé is. Az új vezetőedző szerződése 2,5 évre szól. A sajtótájékoztatón elhangzott: nagy változás nem várható a keretben.

Január 11. Több változás is bekövetkezett az első csapat keretében. Lázok János visszatért Paksra, és az őszi csapatból rajta kivül Tarmo Kink sem volt már itt. Visszatér viszont Mezőkövesdről Kiss Máté és Linas Pilibaitis, és újra az első csapat keretéhez került a szlovák válogatott Marian Had. Horváth Ferenc vezetőedző elmondta: szívesebben dolgozna a jelenleginél kisebb kerettel, így biztos, hogy lesz olyan játékos, aki kölcsönadással vagy végleges szerződéssel más klubhoz kerülhet a felkészülési időszakban.

Január 14. Ismerté válik több időpont, hogy mikor ki ellen lép majd pályára csapatunk. Az első három ellenfelünk szlovák együttes lesz, nyugat-régió őszi bajnoka, a bősiek, valamint két első osztályú gárda, a Spartak Trnava és a Slovan Bratislava.  . Január 15.
Kötetlen beszélgetésre várta a győri újságírókat tegnap Tarsoly Csaba elnök és Pintér Attila szövetségi kapitány. A meghívásra azért került sor, mert annak idején, amikor két éve visszatért Győrbe a vezetőedző, akkor elsőként itt találkozott a győri újságírókkal - és most, hogy a klub történetében először cserélte valaki az ETO kispadját a válogatottéra, a szakvezető ismét ellátogatott a Győri Médiaklub rendezvényére. Hivatalossá vált az is, hogy Finnország lesz a magyar A-válogatott következő ellenfele - egyben Pintér Attila szövetségi kapitány bemutatkozó mérkőzése. A március 5-i felkészülési találkozót itt az ETO Parkban rendezik meg.

Január 17.
Több tucatnyi diák felvételizett az ETO Parkban - olyan diákok, akik a Fehér Miklós Gimnáziumban szeretnének tanulni szeptembertől. Labdarúgó sportági alkalmassági próbatételek vártak rájuk, különféle méréseket végeztek a szakembereink. A több fordulós felvételin figyeltek a gyermekek testfelépítésére, koordinációs képességeire, akik labdás technikai feladatokat mutattak be és természetesen volt egymás közötti játék is. . Január 18.
Döntetlennel mutatkozott be az ETO kispadján Horváth Ferenc, csapatunk ma 1-1-es döntetlent játszott a szlovákiai Bős együttesével. Mindkét félidőben mások kaptak lehetőséget arra, hogy megmutassák hol tartanak a felkészülésben, de voltak akik kihagyták a mai meccset, így sem Varga, sem Rudolf, sem Völgyi és a régóta sérült Takács sem tudott pályára lépni.  Mindkét félidőben az ETO dominált - és hagyott ki több helyzetet - de a Russel Gabcikovo is igazolta jó hírét, nemhiába verték meg nemrég a szlovák I. osztályban szereplő Beszrecebányát 2-0-ra. A vendégek a vezetést is megszerezték, de aztán a második félidőben Dudás remekül mozgott be az üres területre, Kalmár pedig pontosan passzolt, így a ziccert a csatár ki tudta használni. . Január 19.
Kijevben egy gála keretében kaptak elismerést azok az ukrán labdarúgók, akik profi pályafutásuk során legalább száz gólt szereztek. Az Oleg Blohin nevét viselő klub által szervezett gálán a névadó a második helyen áll a listán 336 góllal, míg az élen Andrij Sevcsenkót találjuk 374 találattal. A listán az előkelő kilencedik helyet foglalja el NB I-es csapatunk egyik pályaedzője, aki játékosként is szerepelt az ETO-ban: Igor Nicsenko 141 gólt szerzett a magyar, a szovjet és az ukrán bajnokságban - ebből 83 győri mérkőzésén 24-et. . Január 20. Simon András Kecskemétre utazik. Ha megállapodnak a felek, akkor az U20-as világbajnoki bronzérmes csatár a Hírös városban játszhat tavasszal. Két és fél hónap kihagyás után újra az első csapattal edzett Völgyi Dánie és megérkezett Győrbe a horvát Miro Varvodic. A spilti születésű kapus 11-szer szerepelt hazája korosztályos válogatottjában, 2006-ban a Hajduk Splitben mutatkozott be az élvonalban. Innen szerződött Németországba az 1. FC Köln csapatához, ahol négy éven át tartozott a kerethez, 2012-től pedig az azerbajdzsáni FC Karabakh hálóját védte - többek között Európa Liga mérkőzéseken is. A 24 esztendős kapus a következő napokat csapatunknál tölti, és ha a szakmai stábot meggyőzi képességéről, akkor akár ő is csatlakozhat a kerethez. A kapus keresés oka, hogy Nagy Gergely jelezte, nem kívánja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését, Sasa Stevanovic pedig visszavonult, így jelenleg Lubos Kamenár az egyetlen biztos pont a csapatban.

Január 21.
Meghosszabbította a Győri ETO FC-vel kötött szerződését Dudás Ádám. A kitűnő csatár 2015. június 30-ig kötelezte el magát a klubhoz, és a felek megállapodtak arról is, hogy plusz egy év opciós joggal a magyar bajnok rendelkezik. . Január 22. Csapatépítő tréninget vett részt a Győri ETO FC Halásziba. A Babos Majorban rendezett úgynevezett Pusztaolimpián kocsitolás, patkódobás, szalmabála görgetés, zsákban futás, farönk vetés, kőlökés, létrás szlalom nevet viselő versenyszámokban mérték össze tudásukat a játékosok. A remek hangulatú összetartás előtt még Győrladaméron is megállt a csapat, ahol a helyi iskolásokkal találkoztak.

Január 23.
Szerb, szlovák és kínai ellenfele is lesz csapatunknak a törökországi edzőtáborozás során. Az ETO kilenc teljes napot tölt Belekben, hiszen február 6-án utaznak el a játékosok és február 16-án térnek majd haza. Mindhárom ellenfél hazája első osztályában játszik, és jelenleg a középmezőnyben szerepel. Első ellenfelünk egyébként az a Radnicki Kragujevac, ahol sportigazgatónk, Sasa Stevanovic bemutatkozott a szerb első osztályban, még 1993-ban - és máig a klub legismertebb játékosai között tartják számon. . Január 24.
Február végéig biztos, hogy nem végezhet intenzív edzéseket Vladimir Djordjevic, akinek egy vizsgálat során bukkantak trombózisra a térdében. A szerb védő a teljes pihenés miatt várhatóan öt-hét napot tölt a kórházban, majd az ellenőrző ultrahang vizsgálatok eredményétől függ, hogy mikor kapcsolódhat be újra az edzésbe. Ha minden rendben lesz, akkor csak négy hetet kell kihagynia. Ez az eset nem befolyásolja a játékos pályafutását - a gyógyulást követően ugyanúgy sportolhat, mint eddig. . Január 25.
Közlekedési balesetet szenvedett a reggeli órákban a Spartak Trnava. A szlovák első osztályú csapatot szállító autóbusz becsúszott az árokba. Mindez azt jelenti, hogy az együttesnek le kellett mondania az ETO elleni edzőmérkőzést. Szerencsére senkinem nem esett komolyabb baja, és minden játékost, akit megfigyelésre szombaton a helyi kórházba vitték már a hétvégén hazaengedtek. 

Január 25. A győri Szabadhegyi Új Köztemetőben és az ETO Park Élményközpontban tartottunk megemlékezést a családdal közösen a tíz éve elhunyt Fehér Miklósról. Győrbe jött Dr. Rui Gomes da Silva  Benfica alelnöke, a győri labdarúgócsapat jelenlegi és egykori tagjai, több volt válogatott játékos, utánpótláskorú focisták, szurkolók, barátok.Fehér Miklós egyik legjobb barátja és győri csapattársa, Stark Péter a beszédében Széchenyi Istvánhoz hasonlította Fehér emberi nagyságát. „Széchenyihez hasonlóan Miki is elképesztő hídember volt. Hidat épített a jövőnek, megmutatta a fiataloknak, hogyan kell elérni bizonyos célokat, válogatottságot, gólokat. Elképesztő alázat, szerénység jellemezte, bármilyen magasságig is jutott a futballban.” Délután az ETO Park Élményközpontban kiállítás nyílt, amelyben rengeteg relikvia gyűlt össze Fehér Miklós pályafutásáról. A Portóval és a Benficával nyert díjakon kívül mezeket, a portugál szurkolók három zászlóját, válogatott trikókat és az édesanyja által összegyűjtött teljes eredménysorát is kiállították. A megnyitón Tarsoly Csaba, az ETO elnöke a tavaly megnyert bajnoki aranyéremből átadott egy-egy példányt a Fehér családnak és Stark Péternek is.

Január 25.
Rangos nemzetközi tornán vett részt a szlovák U16-os válogatott. Malajziába utaztak, ahol egy 12 csapatos tornán vettek részt. A szlovák nemzeti csapat szövetségi edzője két ETO játékost is elhívott a két hetes túrára, így Lénárt András és Varga Dezső részese volt a sikernek, Pacsi Bálint tanítványai szinte végig játszottak. Csoportjukat megnyerték, majd az elődöntőben büntetőkkel győzték le a portugál Sportling Lisszabont, a fináléban pedig a gól nékülö rendes játékrészt követően a hosszabbításban 2-0-ra verték az iráni válogatottat, így megnyerték a Frenz International Cup elnevezésű tornát.

Január 26.
Drámai körülmények között bukta el a bronzmérkőzést ma NB III-as csapatunk az Alcufer Kupán, ahol a gyirmóti labdarúgás megteremtője, Horváth Ferenc emlékére is fociztak a csapatok. A mieink a második nap a Győrszemere legyőzése mellett balszerencsés vereséget szenvedtek az Öttevénytől, amely így a döntőbe jutott, a Jakl-Kulcsár edzőpárosnak pedig a harmadik helyért vívott meccsre, az Ajka ellen kellett harcba küldeni a csapatot. A rendes játékidőben nem bírtak egymással a felek, így büntetők következtek. Az eredetileg tervezett 3-3 büntetőt alaposan túlszárnyalták a felek, hiszen a nyolcadik párban dőlt el a meccs - az NB II-es csapat javára, de a mieink így is eddigi legjobb helyezésüket érték el a téli teremtornán. . Január 27. Pintér Attila szövetségi kapitány kihirdeti a válogatott keretet, akik egy hétig a törökországi Belekben készülnek majd, és napi 2-2 alkalommal edzenek ideális körülmények között. Hat játékosunk utazik: Lipták Zoltán, Lang Ádám, Koltai Tamás, Kalmár Zsolt, Pátkai Máté és Rudolf Gergely. Ők azonban egy nappal később, csatlakoznak majd a kerethez, hiszen a labdarúgókra pénteken, vagyis az utazás napján a Slovan Bratislava elleni edzőmérkőzés vár, és azon még játszani fognak. A labdarúgók ezután természetesen nem jönnek haza, hanem átköltöznek az ETO beleki szállására, hiszen NB I-es csapatunk február 6-án utazik majd a török riviérára.

Január 28.
"Szeretnénk, ha a saját nevelésű tehetséges játékosok hosszabb távon itt maradnának" - mindezt Sasa Stevanovic sportigazgató mondta székfoglalóján, és azóta már megtette ebbe az irányba az első lépéseket. Elsőként Dudás Ádám szerződésének a meghosszabbításáról számolhattunk be, most pedig három fiatal labdarúgó kötelezte el magát az ETO-hoz. Mindhárman -  Illés Dávid, Csató Martin és Mervó Bence - az NB III-as kerettel készülnek tavasszal.
Január 29. Szalagavató ünnepséget rendeznek a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia végzősei számára. Tizenkilencen érettségizhetnek majd a tavasz végén.
Január 31.

A szlovák listavezető ellen felkészülési mérkőzésen lép pályára csapatunk. Bár a mieink több találkozóra is elegendő helyzetet dolgoznak ki, csak a vendégek szereznek egy gólt - szabadrúgásból. Sérülés miatt Marek Stresíket már a nyolcadik percben le kell hozni a pályáról, kórházba is viszik a cseh csatárt, de szerencsére kiderül, nem komoly a baj. A csapatban bemutatkozik Pogasics Krisztián, aki az ETO második számú kapusa lehet - ha valamennyi érintett úgy akarja. A lehetséges szerződéskötésre azonban már csak februárban kerülhet sor.

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink