Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Magyar sztárcsapattal

Vasárnap délután az ősz utolsó előtti bajnokiján lép pályára a Győri ETO FC felnőtt legénysége. Pont a tavalyi bajnok Debrecen ellen kíván javítani játékán a zöld-fehér hazai csapat, mert így veheti csak fel a harcot a Magyar Kupában is a legjobbak között lévő BL szereplővel szemben.

Neves ellenfelek között - Fehérvár, Újpest, Fiorentina sorrend után - az ETO is megpróbálhatja felvenni a kesztyűt a három bajnokival kevesebbet játszott hajdúságiakkal. Az elmaradt találkozók és a feledtetni kívánt két magyar bajnoki fiaskó ellenére is a DVSC a tabella hatodik helyén áll, mindössze három ponttal lemaradva Pintér Attila kerete mögött. Hat győzelmük mellet, egy döntetlen és három verség szerepel a két forduló óta nyeretlen piros-fehérek mérlegén.   

 

Az ötgólos Coulibaly viszi a prímet, de nem feledkezhetünk meg Czvitkovics, Szakály és Rudolf sikereiről sem, ők négyen rúgták csapatuk góljainak több mint hetven százalékát. Tizenkilenc rúgott góljuk mellett, az ellenfelek tizenötször jártak sikerrel.
A védelem összeállítása okozhat fejtörést Herczeg Andrásnak, hiszen sérüléssel küszködik Mészáros Norbert, Bíró Péter, Máté Péter, Mirszad Mijadinoszki, Mohl Dávid, és kérdéses, hogy a szerdán lekönyökölt Komlósi Ádám – akinek a fejét hét öltéssel varrták össze – vállalni tudja-e a játékot.

 

A DVSC a BL meccs miatt szerdán még Olaszországban járt, a csütörtöki pihenőnap után, ma már itthon edzett a keret, holnap délután pedig már elindulnak Győrbe labdarúgói, hogy a hét utolsó napján újabb komoly erőfelmérőn tudják eldönteni ki a jobb.

 

A két gárda utoljára a tavaly májusra halasztott, 17. fordulóban tartott erőfelmérőt, akkor idegenben szintén Fábián Mihály játékvezető irányítása alatt 1-1-es félidő után, a hosszabbítás második percében szerzett góllal hozta el az ETO az egy pontot az emberhátrányban játszó debreceniektől.

 

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink