Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Öt góllal több, mint 40 éve

A szocialista sport nagy ünnepe volt 1971. szeptember 26-án a Veszprém megyei Zircen: ekkor avatták fel a széles körű összefogással létesített új sporttelepet, melyen aztán a győriek előtt sem ismeretlen Zirc-Dudari Bányász játszotta a mérkőzéseit. Az avató vendége az a Rába ETO volt, amelynek csapata éppen átmeneti időszakot élt meg: a 60-as évek nagyjai már lényegében befejezték a pályafutásukat, az új csapat még alakulóban volt, s ahogy a zirci összeállítás is mutatja, több tartalékot is szerepeltetett Dombos Ágoston edző: a Földes (Csáki) – Hegyi, Vida, Izsáki – Pozsgai, Horváth B. – Stolcz, Kiss (Nagy), Somogyi (Póczik), Korsós, Pénzes (Glázer) összetételű gárda nyolc góllal terhelte meg a hazaiak hálóját, játékrészenként egyenlő elosztásban. 

Öt góllal több, mint 40 éve

Az esemény 40. évfordulója tiszteletére nagyszabású ünnepséggel emlékezett meg a zirci sportklub. A klubépületben kiállítás nyílt a helyi sport emlékeiből, a szombati rendezvényen bemutatkozhattak a legfiatalabb zirci labdarúgó palánták, de a fő attrakciónak az öregfiúk-mérkőzés számított, az ETO FC vendégjátékával. A mieink nem voltak kíméletesek a lelkes hazai együtteshez, korán megkezdték a gólgyártást, és már a szünetig hétszer késztették újrakezdésre a hazaiakat. A fordulást követően sem változott a játék képe, a zöld-fehérek még féltucat gólt szereztek, és bár a Zirc csapatának nem sikerült szépítenie, a lefújást követően is rendkívül sportszerűen, sok szeretettel látták vendégül küldöttségünk tagjait.

 

Győri ETO FC – Zirc 13-0 (7-0)
Gólszerzők:
Horváth Cs., Herczeg (3-3), Madarász, Vincze, Horváth P. (2-2), Kövecses.  


ETO FC:
Ulbert – Granát, Peczár, Szíjártó, Kövecses (Székely) – Vincze, Preszeller, Horváth P. – Herczeg, Horváth Cs. (Berta), Madarász.

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink