Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Vasárnapra maradt a Soproni Liga rangadója, az ETO

A Soproni Liga elsõ fordulójának vasárnapi mérkõzése, az ETO–Újpest találkozó rangadó lehet, hiszen két, erõs kerettel dolgozó együttes csap össze. Mindkét csapat abban bízik, hogy gyõzelmével megalapozza a jó szezonkezdetet.

Utolsó hazai meccsét az Újpest ellen játszotta az ETO tavasszal, s a házigazda látványos mérkőzésen 4–3-ra győzött. A csapat első őszi hazai meccsén vélhetően mindenki elégedett lenne hasonló eredménnyel az ETO-parkban, ám akad olyan is, aki már annak is örül, hogy a pályán lehet.

Amikor Pintér Attila a zöld-fehérekhez szerződött vezetőedzőnek, Völgyi Dániel úgy gondolta, neki nincs sok keresnivalója az együttesnél, mert a szakember korábban, a Vasasnál rendre kihagyta őt. Ehhez képest a ballábas futballista maradt a klubnál, és jó esély van rá, hogy vasárnap kezdő legyen.

„Megérte maradnom – mondta a játékos. – Bár csak most kezdődik minden, valóban örülök, hogy végül nem mentem el ez ETO-tól. Pintér Attila is számít rám, csak én éreztem úgy, hogy nem leszek majd benne a szűk keretben. Persze egyelőre még nem tudni, rendszeresen kezdő leszek-e vagy sem, de harcolok. Beszélgettem az edzőnkkel, megtárgyaltuk a félreértéseket. Ugyanannyi esélyem van a csapatba kerülésre, mint másoknak.”

Az Újpest – akárcsak az ETO – a nyári szünetben cserélt edzőt. Szentes Lázár azóta már Nyíregyházán dolgozik, míg a lila-fehéreket a Skóciából érkező William McStay irányítja, aki teljesen új irányvonalat igyekszik meghonosítani a klubnál.

Hogy lesz még dolga, az az Európa-liga második selejtezőkörében a román Steauával szemben elszenvedett vereségekből is látszik. Az összesítésben 4–1-re végződő párharc mérkőzésein kiderült, hogy még mindegyik csapatrésszel jócskán lesz még dolga a vezetőedzőnek.

Javítani mindjárt az első mérkőzésen is lehet, az elmúlt szezonban ugyanis negatív volt a mérlege a negyedik kerületieknek a zöld-fehérek ellen: Újpesten 1–1-s döntetlent játszott a két együttes, míg az utolsó előtti fordulóban emlékezetes mérkőzésen 4–3-s vereséget szenvedett Győrben.

Forrás: nso.hu

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink