Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

NBII: Ghánai játékossal

A tegnapi napon a Ligakupa mérkőzést megelőzően találkozott egymással a Kaposvár és az ETO ügyvezetője. Illés János és Klement Tibor megegyeztek abban, hogy Bank István végleg visszakerül anyaegyesületéhez, míg a ghánai Ellis Samuel Ato öt évre az ETO labdarúgója lesz. A 20 éves olimpiai válogatott játékos jobboldali középpályás és jobboldali támadó poszton vethető be. Ato egyelőre az NBII-es csapatnál kerülhet számításba.

„Hatévesen Ghánában kezdtem futballozni, európai alapítású futballakadémián sajátítottam el a foci alapjait. Tavaly érkeztem Magyarországra a Kaposvár csapatához, talán öt meccsen játszottam az NBI-ben, a Ligakupában többször jutottam szóhoz, ott öt gólt is sikerült szereznem. Sokat voltam pados, így olyan NBII-es csapatot kerestem, ahol több játéklehetőséghez juthatok, így került szóba Győr.

Múlt héten próbajátékon vettem részt, tegnap pedig aláírtuk a szerződést. Tetszik az ETO-nál, nagy klub, jó csapatokkal. Nyelvi nehézségeim sem lesznek, a keretben sokan beszélnek angolul,úgy érzem,  jó utat választottam”  - mondta el Ato a délutáni edzést megelőzően.

 

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink