Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Gigászi ETO-bravúr: 11-esekkel továbbjutott Pintér

Hihetetlen bravúrt végrehajtva továbbjutott a Győri ETO az Európa Ligában! Pintér Attila együttese óriásit küzdve, fegyelmezetten, bátran futballozva, a 45. perctől emberhátrányban játszva is 1-0-ra győzött Montpellier-ben, a büntetőpárbajban pedig 4-3-ra diadalmaskodott. Gratulálunk

A papírformának megfelelően hazai próbálkozásokkal kezdődött a találkozó, a legnagyobb lehetőség Giroud előtt adódott, az első meccset eldöntő támadó azonban Sztevanovicsot megelőzve fölé fejelt egy szöglet után.

A játékrész második felére feljavult az ETO, és ez helyzetekben is megmutatkozott. Tokody a 34. percben, Jourdren kapus hatalmas hibáját követően az üres kapuba bombázhatott volna, de nem tudta eléggé leszorítani a magasra pattanó labdát. Nem sokkal később aztán megszületett a magyar gól: Szabó Ottó felívelését Pilibaitis remekül fejelte vissza, Babics pedig a gólvonalról a hálóba segítette a labdát. Kisvártatva Djordjevics elől mentett az utolsó pillanatban a kapus, majd, még a pihenő előtt emberhátrányba került Pintér Attila együttese. Sztanisicson akadt fenn egy francia, a bekk megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

Fordulás után természetesen fölénybe került a Montpellier, és próbálkoztak is becsülettel a franciák, Sztevanovics viszont igen magabiztosan hatástalanította a kísérleteket. Nem adta fel a támadások lehetőségét a magyar bajnokság bronzérmese, a két szélen Koltai és Ceolin rendre zavart tudott okozni, de Alekszidzére sem lehetett panasz.

A 76. percben centiken múlt a hazai egyenlítés: Camara egy kényszerítő után 15 méterről vette célba a jobb alsót, de szerencsére, ha keveset is, de tévedett. Ugyanő a rendes játékidő letelte előtt egy kapáslövéssel is riogatott, de labdája fölé pattant. Mivel a 90 perc 1-0-s győri sikert hozott, jöhetett a hosszabbítás!

A ráadást Giroud csúsztatása vezette be, és ezt követően is francia rohamok következtek. A győriek önfeláldozó szerelések sorozatát mutatták be, hatalmasat küzdöttek, Sztevanovics kapus pedig magabiztos maradt. Mivel a 124. perc végére is maradt a 0-1, jöhettek a büntetők!

Az orosz rulettben Sztevanovics két tizenegyest is hárított, míg az ETO részéről csak Alekszidze hibázott, így Tokody Tibor az utolsó sorozatban továbblőhette a Pintér-legénységet. A győriek minden dicséretet megérdemelnek, és a selejtezőkör egyik legnagyobb meglepetését aratták. Gratulálunk!

Montpellier – Győri ETO 0-1 (Babics 40.) – tj.: Győri ETO, 11-esekkel (4-3)

 

Forrás: pepsifoci.hu

További híreink

Álláshirdetés

Álláshirdetés

Részfoglalkozású tanárokat keres a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink