Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Magyarok Montpellier-ben

A Győri ETO FC csütörtökön a francia Montpellier-t fogadja az Európa Ligában. A gall egyletben három magyar játékos – Zombori Sándor, Törőcsik András és Kiss László – szerepelt a nyolcvanas években.

Teljes csapatnevén a Montpellier Hérault Sport Club (alapítva 1974-ben) szerepel csütörtökön Győrött az ETO ellen az Európa Liga selejtezőkörének harmadik fordulójában.

A csapat színe piros-kék, stadionja a Stade de la Mosson, amely 32.950 férőhellyel rendelkezik.
Története során a klubnak három magyar válogatott játékos volt a tagja, mindhárman a nyolcvanas években szerepeltek a csapatban. Az első Zombori Sándor volt, aki 1982–1985 között szerepelt ott, majd őt követte Törőcsik András (1985–1986) és Kiss László (1985–1987).

A korábbi 33-szoros magyar válogatott csatár, Kiss László többek között így nyilatkozott az nb1.hu-nak:

„Montpellier egy igazi sportszerető város. Erről a veszprémi szurkolók is meggyőződhettek, mert nemrég találkozott a két város kézilabdacsapata. A kosárlabda és természetesen a helyi vörösbor is nagyon híres... Ott leszek az ETO Parkban és a helyszínen drukkolok majd a Győrnek. Ha az esélyeket nézzük: a hazai élvonal bronzérmese csap össze a francia ötödikkel. Ez alapján a vendégcsapat az erősebb."

Régi emlékeiről is beszélt az egykori klasszis:

„Akkoriban harmincévesen mehetett külföldre egy játékos. Én is ennyi idősen igazoltam ki és két évet töltöttem ott. Az első idényben negyedikek lettünk, majd azt követően feljutottunk az első osztályba. Roger Milla és Laurent Blanc a csapattársam volt, ami meghatározó élményt jelentett. Hat évvel ezelőtt jártam utoljára Montpellier-ben, felkerestem a régi helyeket. Minden megváltozott, de ennyi év után is felismertek néhányan. Hiába jönnek fel rám a kilók, az ember arca alapvetően nem változik."

A Montpellier a hétvégén kínos vereséget szenvedett a negyedosztályú Gazélec Ajacciótól. A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő korzikai csapat 1–0-ra győzött a Jourdren – Bocaly (Stabouli, 68.), Spahic (El Kaoutari a szünetben), Yanga-Mbiwa, Jeunechamp (Collin, a szünetben) – Pitau (Dernis, 57.), Estrada (Belhanda a szünetben), Szaihi – Hasan Kabze (Ait-Fana a szünetben), Giroud (Lacombe, 57.), S. Camara (Koita, 68.) összeállítású Montpellier ellen.

 

Papp Győző

 

Forrás: kisalfold.hu

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink