Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

NBII: Kinek rangadó, kinek nem…

Különböző célokkal lép pályára holnap délután két NBII-es csapat az ETO Parkban, az egyiknek a tisztes helytállás a célja, míg a másik a bajnoki aranyért, egyben az első osztályba jutásért száll harcba. Szombaton 18.00 órakor a jelenlegi éllovas Gyirmót együttesét fogadja a hazai pályától tiszta fehér szerelésben búcsúzó árnyékcsapatunk. Az ETO a másodosztályban is a mérleg nyelve lehet; nyolcadik helyen álló csapatunkat a - Siófokhoz képest csak két pontos előnnyel rendelkező - bajnokaspiráns 26 ponttal előzi meg, a hét meccse veretlen kék-sárga vendégek a Nyugati-csoportban a legkevesebb, mindössze három vereséggel, öt döntetlennel és tizennyolc győzelemmel büszkélkedhetnek. De a legtöbb rúgott gól, és a legimpozánsabb gólarány is az ő nevük mellett áll a tabellán. A két együttes legutóbbi találkozóján nagy iramú játékot és mindkét oldalon rengeteg helyzetet láthattak a kilátogatók, gól azonban nem született, így zöld-fehérjeinkre nézve bravúros pontosztozkodással zárult a novemberi kilencven perc. Nem lesz tehát könnyű dolga Klement István és Galambos Zoltán fiatal csapatának most sem, már csak azért sem, mert betegség miatt Serfőző, sérülés miatt pedig Nyári, Berde, Ato, és Vető játékára sem számíthatnak az edzők.

A Győri ETO FC várható kezdőcsapata: Molnár, Dorogi, Domanyik, Bieder, Nagy Á., Simon, Jäkl, Nyitrai, Sánta, Dudás, Kis Sz.

 

„Úgy készültünk, mint bármely más mérkőzésre, nem tekintjük rangadónak, hiszen egészen más célokért küzd a két csapat. Főleg fiatalok kapnak szerepet a találkozón – ugyanúgy, mint a Siófok ellen – mindent megteszünk azért, hogy színvonalas mérkőzést játszunk, meglátjuk ez mire lesz elég.” – mondta el a délutáni edzést követően Klement István.

 

 

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink