Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Átigazolások I.

Szakítva a korábbi évek hagyományaival mikor is klubunk azt az elvet követte, hogy csak akkor kommunikál átigazolási ügyekben, ha egy-egy szerződés aláírásra került mostantól rendszeresen jelentkezünk, folyamatosan hírt adva arról, hogy kikkel és milyen eredményre jutottunk.

„A bajnokság zárófordulóját követő napon a klubvezetés és a szakmai stáb megbízta Kiss József játékosügynököt, hogy az általunk kiszemelt Magyarországon futballozó magyar és külföldi játékosokat térképezze fel, vegye fel a kapcsolatot a klubjaikkal és tíz napon belül számoljon be az eredményekről.

A kép felemás, hiszen a szerződéssel bíró labdarúgók kivásárlási ára 300 ezer és 1 millió euró között mozog (lásd Pál András), de volt olyan fiatal középpályás, aki miután megkerestük azonnal rekordösszegű fizetésemelést kapott klubjától, hogy maradjon és maradt is.

Bár az átigazolási szezon még csak most kezdődött, de július elseje (ekkor kezdi Európa Ligás szereplését a felnőtt csapat – a szerk.) túl közel van ahhoz, hogy az égetően szükséges posztokra, megtaláljuk a megfelelő minőséget. 

Az elmúlt tíz napban többször, személyesen konzultálunk a keret összetétele tekintetében, és most az információ gyűjtés időszakát éljük. Naponta több mint száz ajánlat fut be, és ezen kívül magunk is on-line kapcsolatban vagyunk német, angol, svájci, osztrák és spanyol ügynökségekkel. Nem elhanyagolhatóan igyekszünk kihasználni déli kapcsolatainkat is, ahol korábbi edzőnk Dragoljub Bekvalac van nagy segítségünkre.

Az biztos, hogy a jövő hét elején Djordije Cetkovic és Nikola Trajkovic Győrbe érkezik, de felvettük a kapcsolatot Tarmo Kink, észt válogatottbeli társával, aki 25 éves korára 30-szoros válogatottságot ért el és irányító középpályásként futballozik. Mint ahogyan tárgyalunk, a finn bajnok és válogatott középcsatárával is, akinek viszont az év végéig szerződése van. Szintén észt válogatott, Vladimir Voskoboinikov, aki kisebb térdsérüléssel fejezte be a bajnokságot, ezért tesztelése akkor jöhet szóba, ha teljesen egészséges, elmondása szerint ez június végére várható.

Ma már látjuk pontosan, hogy a rendelkezésünkre álló rövid időben nem biztos, hogy minden posztra találunk megfelelő minőségű játékost, viszont nemcsak a nemzetközi kupára kell gondolnunk, hanem arra is, hogy a jövő évi bajnokságban több ponton kell játékosainknak helytállni (válogatott, bajnoki, MK, Ligakupa mérkőzések), ezért igyekszünk erőforrásainkat a lehető legoptimálisabban felhasználni.” – tájékoztatott Klement Tibor, ügyvezető igazgató.   

 

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink