Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Szükség van a vidéki fellegvárakra!

Tarsoly Csaba a Győr tulajdonosa szerint szerdán az NBI-es klubok értekezletén fontos döntések születhetnek a jövőt illetően.

-Mi lehet az ideális létszám a magyar bajnokságban?

- Mindenképpen tiltakoznék, ha valaki felvetné, hogy legyen újra tizenkét csapatos mezőny – mondta Tarsoly Csaba, az MLSZ elnökségi tagja, az ETO elnök-tulajdonosa. – Ez sem nálunk, sem külföldön nem vált be. Hányszor hallottam a nálunk dolgozó edzőtől, Dragoljub Bekvalactól, hogy a két ősi rivális, a Partizan és a Crvena zvezda meccseinek látogatottsága is csökkent, amikor egy szezonban nem kétszer, hanem négyszer csaptak össze.

Nekem is az a véleményem, a futball hagyománytisztelő sportág, egy idényen belül a csapatok kétszer játszanak a riválisokkal, egyszer otthon, egyszer pedig idegenben.

 

-Tehát legyen létszámemelés?

-Számomra tulajdonképpen lényegtelen kérdés, hogy tizenhat avagy tizennyolc csapat szerepel az NBI-ben, ugyanakkor ez a mostani szituáció sok mindent felvet, elsősorban azt a kérdést, hogy mi lesz, mi lenne az ország keleti részén a minőségi futballal. Mert ha nem első osztályú a Diósgyőr és a Nyíregyháza, akkor százával kellene elküldeni az utánpótlásból a gyerekeket, megannyi kissrác veszítené el a rajongását a sportág iránt, mert nem mindegy, hogy NBI-es vagy NBII-es meccsre mehet. Tudomásul kell venni, hogy a magyar futballnak igenis szüksége van az olyan fellegvárakra, ahol több ezren látogatják a stadionokat, s ahonnan a televízió is szívesen közvetít izgalmasnak ígérkező mérkőzéseket.

 

-Akkor reménykedhetnek Nyíregyházán és Diósgyőrben, hogy az ősztől is első osztályú csapatuk lesz?

-Én ilyet nem mondtam és nem is mondhatok. Meg aztán ne menjünk a dolgok elébe! Egyelőre csak annyi biztos, hogy szerdán az NBI-es klubok tanácskozásán téma lesz a hogyan tovább, hogy ne felejtse senki, van egy versenykiírás, amelyet adott esetben meg kell változtatni, és erre mi csak javaslatot tehetünk, a végső szót a Magyar Labdarúgó-szövetség új elnöke és elnöksége mondhatja ki.

 

 

 

 

Sinkovics Gábor

 

 

Forrás: Nemzeti Sport

 

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink