Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO U16 Football Cup  |  Elérhetőségek

Bronzérem Svájcból

Múlt hétvégén nem a magyar bajnokságban, hanem két Svájcban megrendezett, nívós nemzetközi tornán kellett helytállnia az ETO két utánpótlás korosztályának. Nemzetközi tapasztalatszerzés céljából Rozmán László és Kovács Béla csapatai látogattak el Luzernba. De míg a kicsik egyelőre valóban csak tapasztalatokkal, a nagyobbak már egy bronzéremmel is gazdagodtak.

„Pénteken és szombaton egy több mint 20 csapatos nagypályás tornán vettünk részt, ami tapasztalatszerzésnek volt kiváló. A gyerekek ezután kezdték elhinni, hogy egyáltalán van keresnivalónk a kizárólag élvonalbeli, dán angol, német és svájci együttesek utánpótlás korosztályai között. A srácok az újabb, hétfői tornán már minden szinten felvették a versenyt a 30 kiváló csapattal. Jó játékkal, csak a bírói „segítségnek” köszönhetően csúsztak le a döntőről, ahol a Crystal Palace ütötte ki a címvédésre készül Stuttgart együttesét. De így is dicséret illeti mindegyiküket, hiszen az Athleticum-Jugend-Trophy 2010 bronz kupájával érkeztünk haza.” – meséli Rozmán László.

 

 

„A ’99-es korosztállyal mi is két tornán vettünk részt. – veszi át a szót Kovács Béla. Szombaton 20 gárda közül a negyedik helyen végeztünk, a második tornán pedig szerencsétlen módon, büntetőkkel kaptunk ki a Stutgarttól, ezért nem kerültünk be az elődöntőkbe.

A nívós csapatok között, mint például a Zürich, FC Basel, Schaffhausen, FC Aarau, vagy az olasz Bellizona remekül helyt álltunk, nem maradtunk el az európai szinttől, és csak a szerencsén múlott, hogy nem jutottunk tovább. Jó felkészülés volt, a rutin miatt rendkívül fontos, hogy a srácok már most megtanulják, hogy ilyen stressz helyzetben is végig koncentrálniuk kell.”

 

További híreink

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Helytálltak a fiatalok,de kikapott a csapat

Ötvenöt év után véget ért egy nagyszerű sorozat, jövőre nem az első osztályt kezdi csapatunk annak ellenére, hogy a nyolcadik helyen zárt az együttes. A csapat ma kilenc újoncot is avatott, valószínű minden idők legfiatalabb győri ETO-ja lépett pályára az NB I-ben, és először játszott egy ikepár a több, mint ötszáz bemutatkozó közül: Nagy Ádám és Nagy Bálint. Ami a találkozót illeti, a Debrecen ugyan végig fölényben játszott, de a mieinknek is voltak ügyes megoldásai, Medgyes, Nagy Á. és Szabó Tibor pedig közel volt a gólszerzéshez, de nem jártak sikerrel. A házigazda némi szerencsével jutott vezetéshez, és aztán az első félidőben eldöntötte a meccset, az ETO akadémistái viszont helytálltak, és bízunk abban, hogy eljön az idő, amikor újra az NB I-ben szerepelhetnek majd. Néhányan biztos nem nálunk, de talán többen a 2017/18-as szezonban az ETO színekben. Ehhez kívánunk sok sikert mindenkinek. (Fotó: Nemzeti Sport)

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Fiatal csapattal megyünk Debrecenbe

Az utolsó mérkőzéstől függetlenül eldőlt: a Videoton, a Ferencváros, az MTK és a Debrecen indulhat a nemzetközi kupában, így a már tét nélküli mérkőzésen a Győri ETO FC csapatában bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre. 

Video: Priskin és Pátkai góljai a Pécs ellen

Kiemelt támogatóink

Támogatóink