Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Sporttörténelem: hét ETO-játékos a válogatottban!

A Puskás Akadémiától több szempontból is balszerencsés körülmények között elszenvedett hétközi vereséget követően, Szekszárdon fölényes győzelmet aratott az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata, amely így továbbra is a bajnoki döntőt érő második helyen áll.

Sporttörténelem: hét ETO-játékos a válogatottban!

Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

A több játékosát is nélkülöző győri együttes a mély talajú, göröngyös pályán is végig kezében tartotta az irányítást. Az ETO-ban ezúttal három fiatal, ifjúsági korú játékos is jelentős feladatot kapott, hiszen Petrovics kezdőként, Kern és Szabová pedig csereként szerepelt hosszabb ideig, ráadásul utóbbi megszerezte első NB I-es gólját is. A védő Nagy F. és a támadó Vachter duplázott, s a győri csatár ezzel újra a góllövőlista élére ugrott. 

A kiemelkedően szereplő ETO játékosok közül heten is meghívást kaptak a magyar válogatott utolsó két Nemzetek Ligája mérkőzésére. December 1-én Írországban, míg december 5-én, 19 órakor, hazai környezetben, a budapesti Hidegkuti stadionban, Albánia ellen szerepel majd nemzeti együttesünk, amelybe Kovács L., Nagy F., Savanya, Vida, Süle, Vachter mellett, először kapott meghívást a győriek tehetséges kapusa, Borók, míg Kocsán és Öreg ezúttal biztonsági tartalék.

- Elkezdtem kutakodni az emlékeimben, de nem tudom, hogy volt-e olyan a ETO közel százhúsz éves történelmében, vagy Győr sportéletében, hogy egy felnőtt válogatottba egyszerre hét sportolót hívjanak meg – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC Győr női szakágvezetője. – Büszkék lehetünk a klubunknál folyó munkára, hiszen elsősorban azt minősítik ezek a megtisztelő meghívók. Szombaton egy órakor még van egy nagyon fontos hazai bajnoki mérkőzésünk, ám utána már majd címeres mezben bizonyíthatnak a lányok, akiknek természetesen sok sikert kívánunk a Nemzetek Ligájában! Fantasztikus lenne, ha a férfi válogatott menetelése után, a hölgyekre is egy kis fényt vetülne, amit persze elsősorban a teljesítményükkel tudnak ők is kiharcolni maguknak.

 

További híreink

A Soroksár legyőzésével a második helyen telel női labdarúgócsapatunk
Nagy szélben nagyszerű játék

Nagy szélben nagyszerű játék

A Simple Női Liga 12. fordulójában csapatunk a Soroksár gárdáját fogadta az őszi szezon utolsó mérkőzésén, ahol magabiztos győzelmet aratott, így a 2. helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Hazai évzáró a hölgyeknél

Hazai évzáró a hölgyeknél

Szombaton 13 órakor hazai környezetben („kemping-pálya”), a Soroksár együttesét fogadja az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, amely győzelme esetén, a bajnoki döntőt érő második helyen telelne.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink