Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Visszatérés a győztes útra

Női labdarúgócsapatunk 5-0-ra nyert a Simple Női Liga 11. fordulójában.

Visszatérés a győztes útra

Szekszárdi WFC – ETO FC Győr 0-5 (0-2)

Szekszárd, Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont V.: Altorjay (Colbers, Keszthelyi)

 

Szekszárdi WFC: Török – Jáhn, Kágyi, Kovács, Schell, Nagy-Cseke (Nagy V.), Vári, Acsádi, Zahár (Sereg), Prigli (Stubblebine), Ayala

ETO FC Győr: Borok – Frajtovic (Szabová), Zágonyi (Kern), Savanya (Öreg), Vida, Kocsán, Petrovics (Ladhani), Nagy, Sali, Vachter, Kovács (Nagy). Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Gsz: Nagy F. (2), Vachter (2), Szabová

 

Női együttesünk a bajnokság őszi felének utolsó előtti mérkőzésén Szekszárdra látogatott. A Tolna vármegyei együttes a nyolcadik helyen állt a találkozót megelőzően, míg a mieink – az MTK tegnapi sikere végett – a harmadik pozícióból várhatták a mérkőzést.

Az ETO csapatából Süle betegség miatt hiányzott, míg Semanová sérülés miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. A mai mérkőzésen tovább bővült a hiányzók száma, mivel Frajtovicsot sérülés miatt kellett lecserélni a szünetben.

Együttesünk az első perctől kezdeményezően lépett fel a mély talajú, göröngyös pályán. Négy percet kellett várni az első győri gólra, Savanya szögletét követően, Nagy Fanni talált közelről a hálóba. (0-1)

A 15. percben Vachter előtt adódott lehetőség, ami még kimaradt, de tizenkét perccel később már nem hibázott a házi góllövőlista vezetője és egy beadást követően okosan fejelt a hazai kapuba. (0-2)

A fordulást követően is lendületesen játszottak a győri lányok és gyorsan gólt is szereztek. Egy remek Zágonyi-beadást követően Vachter 12 méterről, fél fordulatból talált be.

Tovább folytatódtak a győri támadások, a 61. percben Nagy Fanni 22 méterről bombázott a léc alá, megszerezve ezzel a negyedik találatunk. (0-4)

A hajrára is maradt egy ETO-gól, a 83. percben egy szögletet követő kavarodás után Szabová elé került a labda, aki közvetlen közelről talált a kapuba, megszerezve ezzel első NB I-es találatát. (0-5)

A közepes iramú, de küzdelmes mérkőzésen végig az ETO irányított, így az ezúttal több fiatalnak lehetőséget adó győri együttes fölényes győzelmet aratott. Az őszi szezon utolsó mérkőzésére szombaton, 13 órakor kerül sor, amikor a soroksári együttest fogadjuk hazai környezetben.

 

Dörnyei Balázs: Fontosnak tartom, hogy jó mentalitással álltunk hozzá a mérkőzéshez. Nyilván nem játszottunk könnyű körülmények között, de a bajnokság ezen szakaszában már nehéz „billiárdasztal” pályákon játszani. A játékosok megcsinálták azt, amit kértem, főként a második félidőben. Külön örülök annak, hogy két Fanni két-két gólt tudott szerezni. Fontos volt, hogy Vachter Fanni a válogatott szereplés után újra megtalálja a kaput, ráadásul két nagyon élelmes gólt szerzett. Nagy Fanni góljainak pedig azért örülök, mert ha van olyan, aki a futball iránti alázatból példát mutathat, akkor ő egyértelműen az. Gratulálok a játékosoknak, mostantól pedig készülünk a Soroksár elleni találkozóra, amivel zárjuk az őszi szezont.

 

 

További híreink

A Soroksár legyőzésével a második helyen telel női labdarúgócsapatunk
Nagy szélben nagyszerű játék

Nagy szélben nagyszerű játék

A Simple Női Liga 12. fordulójában csapatunk a Soroksár gárdáját fogadta az őszi szezon utolsó mérkőzésén, ahol magabiztos győzelmet aratott, így a 2. helyről várhatja a tavaszi folytatást.

Hazai évzáró a hölgyeknél

Hazai évzáró a hölgyeknél

Szombaton 13 órakor hazai környezetben („kemping-pálya”), a Soroksár együttesét fogadja az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, amely győzelme esetén, a bajnoki döntőt érő második helyen telelne.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink