Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Irány az elitkör!

Sikerrel vette a Telkiben megrendezett EB-selejtező tornát a magyar U17-es válogatott, soraiban négy ETO-játékossal, így a Kocsis Botonddal, Csorba Dominikkel, Csorba Noellel és Zója-Katona Márkkal felálló korosztályos nemzeti csapat készülhet az elitkörre.

Irány az elitkör!

Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

Tizenegy nap alatt három mérkőzésen lépett pályára az U17-es magyar válogatott Telkiben, amely EB-selejtező tornán vett részt. A küzdelmeket Andorra legjobbjai ellen kezdték meg a mieink, és az első mérkőzésen 2-0-ás győzelmet arattak. Ezután Bulgária következett, ahol egygólos vereséget szenvedett az együttes, ám az utolsó körben Bosznia-Hercegovina ellen újra sikerült megszerezni a győzelmet (3-1), ami azt eredményezte, hogy fiataljaink továbbjutottak az elitkörbe, ahol újabb kemény összecsapások várnak rájuk.

A továbbjutásból kivették a részüket akadémiánk növendékei is, hiszen Kocsis Botond a kapuban volt erőssége a csapatnak, míg a mezőnyben további három ETO-játékos kapott szerepet, Csorba Dominik, Csorba Noel és Zója-Katona Márk is jó teljesítményt nyújtott.

Az ETO U19-es csapatának hálóőre pozitívan emlékezett vissza a tornára, nagy élmény és megtiszteltetés volt a nemzeti csapat kapuját védenie a tornán.

Az egész összetartás során nagyon jól éreztem magam, nagyszerű csapat jött össze, amiben öröm pályára lépni – kezdte Kocsis Botond. – Mindegyik csapatra jól felkészültünk, a háromból egy mérkőzésen nem azt nyújtottuk, amit vártunk, de a másik két találkozón jól játszottunk. Az ellenfeleink is jó erőt képviseltek, harciasak voltak a pályán az első perctől kezdve, emiatt is hatalmas öröm, hogy sikerült továbbjutnunk. Az elitkörben is azt várom, hogy eredményesen fogunk szerepelni, és célunk egyértelműen a továbbjutás lesz. Úgy gondolom, hogy a csapatunk képes lehet rá, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt az akadályt is átugorjuk. Innentől már újra az ETO-ra koncentrálok, ahol a rövidtávú célom, hogy minél jobb eredményt érjünk el az U19-es csapattal, hosszútávon pedig az, hogy előbb az NB III-as együttesben kapjak lehetőséget, majd a felnőttekkel készülve, bemutatkozhassam az első csapatban is!

Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség


További híreink

Utánpótlás-híradó
Utánpótlás-híradó
Utánpótlás-híradó

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink