Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Nem sok hiányzott a bravúrhoz

A Simple Női Liga bajnoki döntőjének első összecsapásán a Ferencváros vendégeként lépett pályára az ETO FC. A két győzelemig zajló párharc első felvonásán csapatunk 1-0 arányú vereséget szenvedett.

Nem sok hiányzott a bravúrhoz

Fotó: facebook.com/FTC Női Labdarúgás 

FTC – ETO FC Győr 1-0 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna. V.: Sipos (Bizderi, Révész)

FTC: Bíró – Garcia, Csigi, Fenyvesi (Bradic 73’), Németh (Nagy 79’), Pusztai, Szabó (Demeter 73’), Ott (Czellér 59’), Papp, Vágó, Csányi (Barti 87’). Vezetőedző: Vágó Fanny.

ETO FC Győr: Borók – Sali (Kaziupa 83’), Nagy F., Savanya, Kovács L., Vida (Németh 73’), Herczeg, Süle (Kern 73’), Öreg, Kocsán (Hollingsworth 83’), Cameron. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Nagy elszántsággal és akarattal lépett pályára csapatunk a bajnoki alapszakaszt hibátlan mérleggel záró Fradi ellen. A találkozó elején a fővárosi zöld-fehérek próbálták uralni a játékot, a győri lányok azonban jól szűrték meg az ellenfél támadásait, és a kontrákból is veszélyes akciókat vezettek. A 20. percben Vida ugrott ki a hazai védők közül, de Ott csak szabálytalanul tudta megállítani. Akár piros lap is lehetett volna, a játékvezető azonban csak sárgát mutatott fel a Ferencváros védőjének. A megítélt szabadrúgást Savanya küldte egyből kapura, de Bíró könnyedén hárított. Az ETO az első játékrészben végig kontrollálta a játékot, a hazaiak komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani.  A 46. percben aztán váratlanul vezetést szerzett a Ferencváros. Vágó ment el a balszélen, középre lőtt labdájára Garcia érkezett, aki közelről a hálóba passzolt. 1-0. A fordulás után is elsősorban a két tizenhatos között folyt a játék, rengeteg párharc jellemezte ekkor a találkozót, az ETO-nak kevés energiája maradt a támadásépítésre. A hazaiak próbálták birtokolni a labdát, elsősorban az előnyük megtartására rendezkedtek be. A 88. percben egyenlíthetett volna az ETO, Hollingswort tört be a Fradi tizenhatosán belülre, rövid sarokra tartó lövését azonban Bíró védeni tudta. Az utolsó tíz percben a győri hölgyek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de a gól ma a lányok lábában maradt. A Ferencváros nagy küzdelemben, némi szerencsével megnyerte a döntő első mérkőzését. A finálé második felvonását csütörtökön 17:45-kor rendezik az ETO Stadionban.

Dörnyei Balázs vezetőedző: - Az első félidőben jól játszottunk, a lányoknak sikerült eltüntetni azt a különbséget, ami papíron a két csapat között van. Sikerült levetkőznünk azt a kishitűséget, ami a tavalyi döntőben jelen volt. Sok helyzetünk ugyan nem volt, de az utolsó pillanatban akár egyenlíthettünk volna. A csütörtöki mérkőzésen néhány játékosnak még kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtani és fel kell vállalnin azt a bátor játékot, ami ma jellemezte a csapatot. 

További híreink

Döntetlen a nyugati rangadón

Döntetlen a nyugati rangadón

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában csapatunk nyugati rangadón fogadta a Szombathelyi Haladás gárdáját, ahol nem bírt egymással a két csapat, és 1-1-es döntetlen született.

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 8. fordulójában fiataljaink az óbudai III. Ker. TVE gárdáját fogadták hazai pályán, ahol ideálisnak nem nevezhető körülmények között egygólos vendég győzelem született.

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Zsámbékon kezdte meg csapatunk a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban, amely a harmadik fordulóban Zsámbékra látogatott, és 2-0-s győzelmet aratott.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink