Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Bravúros győzelem a Pécs otthonában

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a Pécsi MFC otthonában lépett pályára az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, együttesünk bravúros győzelmet aratva szerezte meg a három pontot a jó erőkből álló Pécs ellen.

Bravúros győzelem a Pécs otthonában

Fotó: Kurdi József/pmfc.hu

PMFC- ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Pécs, PMFC Stadion, 1300 néző. VDerdák (Huszár, Király)
PMFC: Helesfay – Svedyuk (Major 46’), Rácz (Szabó M. 63’), Pejovics, Katona (Majnovics 46’), Kesztyűs, Krausz, Gera (Orbán 89’), Kocsis, Kártik (Harsányi 46’), Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Keresztes, Csontos, Kiss Be. (Óvári 79’), Kiss M. (Papp 79’), Vitális, Szendrei (Kiss Ba. 66’), Borsos (Morinigo 66’), Babati (Szujó 21’). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Közel nyolcvan percet játszott emberhátrányban az ETO, így is sikerült győzelemmel távoznia csapatunknak a tabella harmadik helyén álló PMFC otthonából. Jól kezdte a mérkőzést a győri együttes, a 10. percben egy szöglet után Borsos fejesét bravúrral védte a pécsi kapus. A 13. percben aztán váratlanul tíz főre fogyatkozott az ETO, Keresztes a félpályánál könyökölte le Gerát, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel védőnknek. Hiába próbálkozott ezután a Pécs, egy szép kontra végén megszereztük a vezetést. Babati ment el a jobb oldalon, beadására Szendrei érkezett, aki hat méterről passzolt a pécsiek kapujába 0-1. A szünetig némi mezőnyfölényben játszott a Pécs, de komoly helyzetig nem jutottak, emberhátrányban is megérdemelten vezetett a zöld-fehér alakulat. A folytatásban nem sokat változott a mérkőzés képe, meddő fölényben voltak a hazaiak, kontrákból viszont az ETO volt veszélyesebb, Kiss Bence kétszer is majdnem megduplázta az előnyünket. Az utolsó fél órában aztán már helyzetekig is eljutott a Pécs, kétszer is a gólvonal elől szabadítottak fel védőink. A végén az ETO harcossága, akarása meghozta gyümölcsét, a mostani győzelemmel immár hét mérkőzés óta veretlen idegenben a győri csapat.

Tímár Krisztián: Tudtuk, hogy egy fontos, érzelmekkel teli mérkőzés vár ránk, de mindenképpen szerettük volna kijavítani az Ajka elleni vereségünket. Jól kezdtünk, megpróbáltuk átvenni a mérkőzés irányítását, de egy fegyelmezetlenséget követő jogos kiállítás után nehéz helyzetbe kerültünk. Rögtön utána viszont egy szép kontrából megszereztük a vezetést. Büszke vagyok a csapatra, óriásit küzdöttek a fiúk, mindenki átérezte ennek a mérkőzésnek a fontosságát és úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, hiszen emberhátrányban is több helyzetet tudtunk kialakítani és a döntő pillanatokban hátul is stabilak voltunk, több fontos mentést is bemutattak védőink. A végén célfutball játszottunk, de nekünk ez egy fontos három pont volt. Gratulálok a csapatnak, nagy szívről tettek tanúbizonyságot.

Weitner Ádám: Jól indult a mérkőzés, a kiállítás is jókor jött. A Győr beállt védekezni, nem tudtuk megbontani a védekezésüket. A második félidőben váltottunk, próbáltunk nagyobb nyomást helyezni rájuk, a végén már mindenki játszott, akiben van gól, de sajnos ez most nem jött ki. Önfeláldozóan védekezett az ETO, helyzeteinknél a nagyobb hit, a határozottság hiányzott. Gratulálok az ETO-nak.

További híreink

Ma lenne 82 éves Verebes József

Ma lenne 82 éves Verebes József

Ma ünnepelné 82. születésnapját a legendás mesteredző, a nyolcvanas évek aranycsapatának sikerkovácsa.

Távozik Tímár Krisztián

Távozik Tímár Krisztián

A mai naptól már nem Tímár Krisztián az ETO FC Győr vezetőedzője. A klub vezetősége kedden azonnali hatállyal szerződét bontott a szakemberrel. Helyét Antonio Munoz veszi át, aki eddig a harmadosztályú ETO Akadémiát irányította.

Befejezte, de nem búcsúzott

Befejezte, de nem búcsúzott

A győri szempontból sikeresen megvívott ETO-Haladás női Magyar Kupa elődöntő mérkőzés előtt búcsúztatta el a klub nevében Horváth Cs. Attila szakágvezető Fél Patríciát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink