Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

A Haladás elvitte a három pontot

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hazai pályán fogadta a Szombathelyi Haladás gárdáját az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol már az első félidőben kialakult a végeredmény, a vendégek kétgólos győzelmet arattak.

A Haladás elvitte a három pontot

ETO FC Győr – Szombathelyi Haladás 1-3 (1-3)

Győr, ETO Stadion 712 néző. V.: Takács T. (Ring, Szabó D.) 

ETO FC Győr: Kovácsik – Kovács K., Fodor, Szujó (Csontos 46'), Keresztes, Toma, Kiss M. (Vingler 46'), Vitális, Kiss Ba. (Borsos 86'), Morínigo (Priskin 74'), Lacza (Kiss Be. 46'). Vezetőedző: Tímár Krisztián. 

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Nyíri, Csató, Devecseri, Németh M., Derekas, Rácz B. (Zvekanov 91'), Csilus, Simut, Csernik (Doktorics 84'), Molnár R. (Borvető 86'). Vezetőedző: Michal Hipp.

Gsz.: Vitális (16’) ill. Csernik (9’, 31’), Molnár R. (39’).

Mindjárt a 2. percben Kovácsiknak kellett bravúrt bemutatnia, miután Csilus röviden megcsúsztatott labdáját tolta ki a hosszú felső sarokból. Öt perccel később Kiss M. szöglete Keresztes fejét találta meg, aki a kapu fölé bólintott. A 9. percben megszerezte a vezetést a Haladás. Csernik ugrott ki az elmélázó védők között, majd a tizenhatoson belül a hosszú alsóba lőtt 0-1. Bő negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor egyenlítettünk! Vitális kapott remek indítást, kiszorított szögből ballal, a rövid felsőbe bombázott 1-1. A 31. percben újra előnyhöz jutottak a szombathelyiek. Egy baloldali szöglet után pattant ki Csernik elé a labda, aki jó húsz méterről csavart a kapunk jobb oldalába 1-2. A 37. percben Keresztes beadását Kiss Ba. közelről a kapu mellé lőtte. Két perccel később Molnár R. lépett ki a térfelünk közepén, egy csellel középre tolta a labdát, majd a rövid alsóba lőtt 1-3. Az első félidő utolsó percében Csernik lövését követően Kovácsik védett nagyot lábbal. A 47. percben buktatták a tizenhatoson belül a kilépő Kiss Bencét. A megítélt tizenegyest Vitális végezte el, gyenge lövését védte Verpecz. A 66. percben Vingler ugratta ki remek ütemben Kiss Bencét, akinek lövése kevéssel kerülte el a Haladás kapuját. Az utolsó tíz percben Kiss Balázs próbálkozott még egy lövéssel jó húsz méterről, ám Verpecznek nem okozott gondot.

Tímár Krisztián: - Nagyon rosszul érzem magam, mert a mentalitásunk köszönőviszonyban sem volt azzal, amit vártunk egész héten. Emellé sajnos még az is jött, hogy rengeteg párharcot is veszítettünk. Volt pár – különösen a védelemben – indiszponált teljesítmény, ezáltal nagyon könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Ez nyilván demoralizáló volt, saját magunkat építettük le. Ebben mindenféleképp előre kell lépni. Voltak fordulópontok a mérkőzésen, például, ha 3-1-nél a tizenegyest berúgjuk rögtön a második félidő elején, akkor az pozitív lökést adhatott volna és nagyobb elánnal megyünk bele a játékrészbe, és máshogy alakulhatott volna. Gratulálok a Haladásnak!

Michal Hipp: - Az ETO két utolsó mérkőzését is láttam. Nagyon jó az edzőjük filozófiája, egy jól összerakott és szervezett csapat. Próbáltuk ezen a meccsen kijavítani az előző heti, hazai vereségünket. Nagy segítségünkre volt a video elemzés, amit csináltunk az ETO-ról, és amin dolgoztunk egész héten, azt megmutattuk a pályán. Nagyon jól kezdtünk, egyből két helyzetünk is volt, amiből egyet gólra váltottunk. Nagyon koncentráltunk az átmeneti fázisokra, főleg a labdaszerzések után. A góljainkon kívül is volt még ziccerünk az első félidőben. Figyelmeztettem a srácokat, hogy cserélni fognak a hazaiak, feljebb fognak jönni. A második játérész elején az, hogy Verpecznek sikerült hárítania a tizenegyest, még nagyobb önbizalmat adott a csapatnak. Minden egyes játékosomat meg kell dicsérnem, külön kiemelném csapatkapitányunkat, Németh Milánt, aki a 18. perctől orrcsonttöréssel futballozott.

További híreink

Ma lenne 82 éves Verebes József

Ma lenne 82 éves Verebes József

Ma ünnepelné 82. születésnapját a legendás mesteredző, a nyolcvanas évek aranycsapatának sikerkovácsa.

Távozik Tímár Krisztián

Távozik Tímár Krisztián

A mai naptól már nem Tímár Krisztián az ETO FC Győr vezetőedzője. A klub vezetősége kedden azonnali hatállyal szerződét bontott a szakemberrel. Helyét Antonio Munoz veszi át, aki eddig a harmadosztályú ETO Akadémiát irányította.

Befejezte, de nem búcsúzott

Befejezte, de nem búcsúzott

A győri szempontból sikeresen megvívott ETO-Haladás női Magyar Kupa elődöntő mérkőzés előtt búcsúztatta el a klub nevében Horváth Cs. Attila szakágvezető Fél Patríciát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink