Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Foci, a meséken keresztül

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Disney-vel közösen 5-8 éves lányok számára indított nagyszabású grassroots-programot, amely a mozgás és a játék örömére összpontosít.

Foci, a meséken keresztül

Az UEFA Playmakers program célja, hogy az öt és nyolc év közötti lányok a varázslatos Disney-világon keresztül ismerkedhessenek meg a labdarúgással olyan környezetben, amelyet kifejezetten a fejlődésükhöz terveztek. 

A gyerekek a foglalkozásokon népszerű Disney-filmek történetének egy részét játsszák el, miközben mozognak, új barátokra tesznek szert, jól szórakoznak és megismerkednek a legnépszerűbb sportággal, a labdarúgással.

Az UEFA és a Disney közös programjához a Magyar Labdarúgó Szövetség is csatlakozott, így hamarosan az ország 30 pontján indulnak foglalkozások, képzett játékmesterek irányítása mellett.

A program mozgásban, csapatmunkában és képzelőerőben gazdag foglalkozásainak mindegyikét Disney és Pixar animációs filmek, a Hihetetlen család 2 és a Jégvarázs 2 ihlették. Edzők és pedagógusok gondos irányításával, valamint a fantázia segítségével a lányok Nyúlányka, Mr. Irdatlan, Elza, Anna vagy akár Olaf bőrébe bújva játszhatnak, mozoghatnak és sajátíthatják el a labdarúgás alapjait.

 Az ETO égisze alatt Molnár Attila tart foglalkozásokat kislányoknak, ahova szeretettel várják a mozogni vágyó labdarúgó palántákat.

Az UEFA és az Angol Labdarúgó Szövetség közös projektje ez, amit a Disney-vel közösen hoztak létre. A program keretén belül a Hihetetlen család 2., és a Jégvarázs 2. című mesékkel próbálják megszerettetni a labdarúgást a kislányokkal. Ezt az MLSZ is meghirdette Magyarországon, két képzés volt már, ahol nem edzőket, hanem „játékmestereket” képeztek, akiknek az a feladatuk, hogy kétszer tíz héten keresztül a mesékkel kapcsolatos foglalkozásokat vezessenek, így a kislányok megismerkednek ezekkel a történetekkel, különböző játékokkal összekapcsolva. A cél, hogy ezen keresztül megszeressék a játékot. Ehhez nagyon komoly anyagot adott az UEFA és a Disney, ezáltal jól felépített, és a gyerekek számára érthető feladatokon keresztül kezdjük elsajátítani a labdarúgást. A képzés teljes mértékben ingyenes, mely a Győr-Szabadhegyi iskolában van, ám az ETO égisze alatt működik minden. Hétfőnként 16 és 17 óra között vannak a foglalkozások, amin a szülők bent lehetnek, végig nézhetik. Szeretettel várjuk folyamatosan azokat a kislányokat, akik szeretnék jól érezni magukat, és a meséken keresztül megismerkedni a labdarúgással – mondta Molnár Attila.

Forrás: mlsz.hu

További híreink

Szegeden nyitjuk meg a tavaszt

Szegeden nyitjuk meg a tavaszt

Hétfőn kezdetét veszi a Merkantil Bank Liga tavaszi idénye az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata számára, ahol 19 órától a Szeged otthonában lép pályára a bajnoki pontokért. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

Pályán az akadémisták is

Pályán az akadémisták is

Első felkészülési mérkőzését játszott az NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia. Fiataljaink az osztrák harmadosztályú Wiener Viktória gárdájával találkoznak szombaton 14 órakor Bécsben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink