Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Sikeres őszt zárt az Akadémia

Sikeres őszi szezonon vannak túl a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia utánpótlás-csapatai, ugyanis az akadémiai korosztályok közül mindegyik a kiemelt csapatok között folytathatja a bajnokságot tavasszal.

Sikeres őszt zárt az Akadémia

Az MLSZ szabályrendszere szerint az őszi szezon végeztével a bajnokság első nyolc helyezettje folytathatja tavasszal a kiemelt csapatok között a küzdelmet. Ezt mindhárom korosztályban – U19, U17, U16 – csak három csapatnak sikerült teljesítenie, a Ferencváros és a Puskás Akadémia mellett az ETO FC képviselteti magát a legjobbak között a folytatásban. Ez is bizonyítja, hogy a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémián remek unka folyik, és a vezetés reméli, hogy a közeljövőben még sikeresebbek lehetnek a klubnál fejlődő játékosok.

Új szakmai vezetőként érkeztem, és a szezon előtt az elsődleges cél az volt, hogy a szakmai programunkat átalakítsuk – kezdte Artner Tamás, akadémia szakmai vezető. Elindultunk egy új úton, a taktikai periodizációt alkalmaztuk, ami úgy érzem, maximálisan szolgálta a gyerekek fejlődését. Visszaállítottuk a team munkát, emellett visszavezettük a mindennapokba az élettani csoport munkáját is. Nagyon fontos volt, hogy átalakítottuk a pre-akadémiai programot, ahol Klement István remekül megoldotta az egyéni képzéseket a játékosok számára, ki tudtuk hozni az iskolákból reggeli időszakokban a legtehetségesebb gyerekeket. A kiskorosztályoknál is változás volt, ami első sorban abban mutatkozik meg, hogy az egyéni fejlesztésüket úgy oldottuk meg, hogy visszavezettük az egy-egy elleni játékokat, a párharcokat. A csapatainkkal kapcsolatban olyan célt fogalmaztunk meg őszre, hogy a stabilitás legyen fontos, mivel az MLSZ előírásának értelmében tavaszra három nyolcas csoport alakul ki, ahol a legjobbak versenyeznek, és mi szerettünk volna mind a három csapatunkkal a felső nyolcban tudjunk szerepelni. Reálisan azt tűztük ki, hogy kettő mindenképp, de benne volt az is, hogy hárommal ott tudunk lenni. Ezért elsősorban arra törekedtünk, hogy stabilizáljuk a kereteinket. Sajnos nem nagyon tudtunk nagyobb korosztályokban játszatni gyerekeket, viszont a játékosok további fejlődése érdekében nagyon fontos volt ez a jó szereplés. Nagyon jó a kapcsolat a szakmai stábok között, mindenki megértette azt a klubfilozófiát, hogy itt mindenki azért dolgozik, hogy az ETO-nak labdarúgókat adjunk. Nagyon jó volt a munkakapcsolat az NB III és az U19 között. Az utolsó öt-hat mérkőzésre sikerült összeállítanunk a legjobb ifjúsági játékosainkat az U19-ben, ami azt eredményezte, hogy az utolsó hat meccset egyaránt megnyertük. Nagyon fontos volt, hogy amikor kellett, az U17-es gárda tudott a nagyobbakkal gyakorló mérkőzést játszani, ráadásul kialakítottunk egy nagyon jó átjárást a tizenhat és a tizenhét évesek között. Továbbra is az egyéni fejlesztés a prioritás, ennek érdekében tavasszal nagyobb teret fogunk adni az egyéni képzéseknek. Úgy gondolom, ezzel nagyon nagy lépést fogunk tenni, hogy minél több játékosunk szerepeljen az NB III-as és az NB II-es csapatainkban.

További híreink

Szegeden nyitjuk meg a tavaszt

Szegeden nyitjuk meg a tavaszt

Hétfőn kezdetét veszi a Merkantil Bank Liga tavaszi idénye az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata számára, ahol 19 órától a Szeged otthonában lép pályára a bajnoki pontokért. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

Pályán az akadémisták is

Pályán az akadémisták is

Első felkészülési mérkőzését játszott az NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia. Fiataljaink az osztrák harmadosztályú Wiener Viktória gárdájával találkoznak szombaton 14 órakor Bécsben.

Foci, a meséken keresztül

Foci, a meséken keresztül

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Disney-vel közösen 5-8 éves lányok számára indított nagyszabású grassroots-programot, amely a mozgás és a játék örömére összpontosít.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink