Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Megérdemelt továbbjutás a kupában

A Simple Női Kupa 4. fordulójában a nagy rivális MTK Budapest otthonában aratott győzelmet, és jutott a következő körbe az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata.

Megérdemelt továbbjutás a kupában

MTK Budapest – ETO FC Győr 2-4 (0-3)

Budapest, Lantos Mihály Sportközpont. V.: Urbán (Hovanecz, Jakab).

MTK Budapest: Varga L. – Vajda, Farádi-Szabó, Sipos, Vachter, Barkóczi (László H.), Pinczi (Haraszti), Palama, Milunovic (Csuhai), Bánfi (Vas), Magyarics. Vezetőedző:Makrai László.

ETO FC Győr: Borok – Vida (Öreg), Nagy F., Kaziupa, Németh L., Savanya, Herczeg, Süle (Malesevic), Sali (Fél P.), Cameron, Khimych. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Vachter (58’), Csuhai (84’) ill. Herczeg (11’), Cameron (33’), Németh L. (41’), Khimych (63’).

Fejtörést okozott a mérkőzés előtt a szakmai stábnak a csapat összeállítása, ugyanis az ETO válogatott védője, Kovács Laura a héten edzés közben sérülést szenvedett, így nem állhatott Dörnyei Balázs rendelkezésére. A 11. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Herczeg kiszorított szögből végezhetett el szabadrúgást, lövésébe a hazaiak kapusa csak beleérni tudott, védeni azonban nem 0-1. Bő félóra játék után növelni tudtuk az előnyt. Khimych cselezte végig magát a baloldalon, beadására Cameron érkezett, aki két védő szorításában a kapuba juttatta a labdát 0-2. A félidő vége előtt újabb ETO-gólnak örülhettünk, Németh Loretta két embert megvert a baloldalon, az alapvonalról erősen lőtt középre, ahol egy hazai védő közreműködésével a gólvonalon túlra jutott a labda 0-3. Az első játékrészben végig nagy mezőny- és labdabirtoklási fölényben játszottunk, a gólok után is folyamatosan mi támadtunk és törekedtünk az előny növelésére. A szünetben egy újabb válogatott védő dőlt ki a sorból, Vida Boglárka nem érezte jól magát, és sajnos nem tudta folytatni a játékot. Helyére hosszú kihagyás után a sérüléséből visszatérő Öreg Cintia érkezett. Az 58. percben szépített az MTK! Vachtert indították egy előrevágott labdával, aki a kimozduló Borok fölött a kapuba emelt 1-3. Öt perccel később Khimychet indították a bal szélen, betolta a labdát a védők mögé, és csak szabálytalanul tudták megállítani a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt a sértett rúgta a kapu bal oldalába 1-4. A 84. percben egy újabb előre ívelt labdából tudott eredményes lenni a hazai csapat. Ezúttal Sipos lépett ki, aki önzetlenül gurított Csuhai elé, ő pedig az üres kapuba lőtt 4-2. A második negyvenöt perc már kiegyenlítettebb játékot hozott, de a továbbjutás így sem forgott veszélyben, megérdemelten jutottunk a Simple Női Kupa következő körébe.

Dörnyei Balázs: - Nagyon büszke vagyok a lányokra, jól álltak bele a mérkőzésbe! Az első félidő hasonlított a hazai mérkőzésre, háromgólos előnyt tudtunk szerezni. A második játékrész első tíz-tizenöt percében volt némi zavar a gépezetben, ekkor tudott is egy gólt szerezni az MTK, de utána végig nálunk volt a labda, a hazaiak inkább az előre vágott labdákkal próbáltak operálni, amiből tudtak még egy gólt szerezni. Az mindenképp pozitív, hogy a mérkőzés kilencven percéből gyakorlatilag egy jó hetvenöt percig kontroll alatt tartottuk a labdát. Abból mindenképp tanulnunk kell. ami történt a második félidő első tizenöt percében, ott éreztem egy kis remegést a csapaton. Dolgoznunk kell, hogy ezekben a pillanatokban is sokkal stabilabbak legyünk mentálisan. Gratulálok a lányok egész éves szerepléséhez, emellett mindenkinek köszönettel tartozunk az ETO-családból, aki az eredményeink eléréséhez hozzásegített minket, és hozzájárult, hogy sikeresek lehessünk.

További híreink

Év emberei, Év sportolói: Kisalföld-díj az ETO-nak!

Év emberei, Év sportolói: Kisalföld-díj az ETO-nak!

Az elmúlt hónapokban a Kisalföld olvasói több tízezer voksot adtak le az év sportolója és az év embere közönségdíj szavazásán. A szerkesztőség célja az volt, hogy olvasóik segítségével díjazzák és elismerjék Győr-Moson Sopron megye kiválóságainak nem mindennapi munkásságát. Az elismeréseket hétfőn győri székházukban Varga Ottó, a Kisalföld főszerkesztője és Papp Győző, a sportrovat vezetője adta át.

Három gól, három pont

Három gól, három pont

A Simple Női Liga 14. fordulójában Szekszárdra utazott az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol az első félidőben megszerezte az előnyt, majd a második játékrészben újabb kélt gólt szerezve magabiztos győzelmet aratott.

Készülhetünk a fináléra!

Készülhetünk a fináléra!

A Simple Női Liga elődöntőjében izgalmas csatában aratott győzelmet az ETO FC Győr labdarúgócsapata a vendég Haladás Viktória ellen.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink