Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Jó úton a lányok

Nagy fejlődésen mennek át utánpótlás-leánycsapataink, ugyanis az U14-es gárda vezeti a bajnokságát, az U17-es csapat pedig az előző fordulóban az aranyérem egyik esélyesét, a Ferencvárost győzte le hazai pályán.

Jó úton a lányok

Az U14-es gárda remek félszezont tudhat maga mögött, ugyanis bár az első fordulóban 2-1-es vereséget szenvedett Pápán, azóta viszont nem talált legyőzőre a csapat, a következő hét mérkőzését egyaránt megnyerte. Ez azt jelenti, hogy az utolsó fordulóból előrehozott, MOL Fehérvár FC elleni győzelemnek köszönhetően a tabella élén áll. A lányok azonban helyén kezelik az eddigi sikereket, és ugyanolyan keményen dolgoznak, mint tették a szezon kezdetekor is.

Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, hogy az ETO U14-es lánycsapatával dolgozhatok együtt – kezdte a csapat edzője, Horváth Dóra. - Úgy érzem, hogy kezdetektől fogva megvan a kellő összhang köztem és a lányok között. Összetartó kis közösség kovácsolódott össze az elmúlt hónapok során. Mindenkinek közös célja van, fejlődni egyénileg és csapat szinten is. Az edzések jó hangulatban zajlanak, élvezzük, amit csinálunk, de mindezek mellett természetesen keményen dolgozunk. A bajnokságban jól szerepelünk, a hétvégén sikerült rangadót nyernünk, így jelenleg a tabella legfelső fokán állhatunk. Ezt a helyzetet szerényen kezeljük, és alázattal dolgozunk tovább az edzéseken, mert még hosszú út áll előttünk.

A csapat ma 16 órától Gyirmóton lép pályára a bajnokság 8. fordulójában.

Az U17-es korosztály ugyan nem áll annyira jól a bajnokságban, mint a fiatalabbak, de a fejlődés náluk is megkérdőjelezhetetlen, amit az bizonyít a legjobban, hogy míg az első fordulóban nagy különbségű, 14-0-s vereséget szenvedtek a Ferencváros otthonában, addig az előző fordulóban, a győri „visszavágón” már nem hogy nem volt ekkora különbség a csapatok között, de a mieink örülhettek a végén, ugyanis 3-2—es ETO-siker született. A csapat trénere, Tóközi Tímea büszke a lányokra, és bízik benne, hogy ez a fejlődés továbbra is töretlen marad.

Amikor idekerültem, újdonság volt mindenki számára, és nagyon kevés időnk volt, hogy összeszokjunk a csapattal. Gyorsan jöttek a bajnoki mérkőzések, és a szezon eleje nem úgy sikerült, ahogy vártuk, az első fordulóban elszenvedett nagyobb vereség pedig nem esett jól senkinek. Tudtuk, hogy innen csak felfelé vezet az út, óriási változáson ment át mind a csapat, mind pedig én. Megtaláltuk a posztokat, változtattunk az összeállításon, illetve a csapatjátékon, amit elfogadtak a lányok. Elhitték, hogy közösen működni fog a dolog, és a legnagyobb változás, hogy a hozzáállásuk már nagyszerű, minden edzésre úgy jönnek ki, hogy százszázalékosan oda teszik magukat, nem csak azért mert ez kötelező. Közösségileg rengeteget épült a csapat, úgy gondolom, hogy enélkül semmi nem működik. Külön szeretném megköszönni a stábnak is a kemény munkát, nélkülük nem sikerülne folyamatosan fejlődnünk – mondta Tóközi Tímea.

További híreink

Utánpótlás-híradó
Utánpótlás-híradó
Utánpótlás-híradó

Utánpótlás-híradó

Fiatal focistáink eredményei - Bajnoki mérkőzések, utánpótlás tornák

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink