Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Továbbjutás a Kecskemét ellen!

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában az élvonalbeli Kecskemét gárdáját fogadta az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol az első félidőben Kiss Bence gyönyörű góljával megszereztük a vezetést, majd a második játékrészben már nem született több találat, így várhatjuk a következő forduló sorsolását!

Továbbjutás a Kecskemét ellen!

ETO FC Győr – Kecskeméti TE 1-0 (1-0)

Győr, ETO Stadion zártkapus mérkőzés. V.: Pintér (Szalai, Vígh-Tarsonyi).

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba. (Kovács K. 70'), Szujó, Csinger, Fodor, Vincze, Toma, Kiss Be. (Priskin 82'), Vitális (Tuboly 82'), Borsos (Bacsa 54'), Lacza (Kovács I.70'). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Kecskeméti TE: Varga Á. – Szabó A. (Szalai 46'), Ryashko, Buna, Sági, Bodor (Nagy K. 46'), Vágó (Belényesi 46'), Gréczi (Szuhodovszki 46'), Grünvald, Szabó L., Durnaovic (Tóth B. 76'). Vezetőedző: Szabó István.

Gsz.: Kiss Be. (39’).

Az első lehetőség csapatunk előtt adódott, Vitális került lövőhelyzetbe tizennyolc méterről, ám Varga védeni tudott. A 22. percben nagy kavarodás alakult ki a kapunk előtt, de sikerült menteni, és szögletre felszabadítani. Bő félóra játék után gyors támadást vezetett a Kecskemét, Duranovic tizenhatosról leadott lövése Csinger hátáról vágódott az alapvonalon túlra. A 39. percben megszereztük a vezetést! Bedobás után Kiss Be. tört be a tizenhatoson belülre, egy csellel lerázott két védőt, majd a felsőkapufa érintésével a hálóba bombázott 1-0. Mi kezdtük aktívabban a második félidőt, előbb egy szép támadás futott végig a jobb oldalunkon, aminek végén Kiss Balázs cselezte középre magát, ám beadását blokkolni tudták, majd egy visszagurított labdát Fodor lőtt kapura, de ebbe is bele tudtak érni a vendégek. Az 50. percben Nagy K. elé került a labda a kapunk előtt, közelről leadott lövését védte Fadgyas. Az 57. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Kecskemét, a labdát Ryashko bombázta kevéssel a kapunk fölé. A 68. percben Nagy K. szerzett gólt a vendégeknek, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 90. percben egy jobbról érkező beadás után Szabó L. pörgetett a kapunk fölé. A hosszabbításban Vincze beadása Bacsát találta meg, aki a vendég hálóőr kezébe fejelt. Egy perccel később lezárhattuk volna a mérkőzést. Toma ment le az alapvonalra, majd tálalt Bacsa elé, akinek próbálkozását bravúrral védte Varga. Több gól már nem született, így a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sikerült élvonalbeli csapatot búcsúztatnunk a kupából!

Tímár Krisztián: - Nagyon örülünk neki, hogy így sikerült ez a mérkőzés, azt hiszem szükségünk volt már erre a sikerre. Külön öröm, hogy egy NB I-es csapat ellen is sikerült a stílusjegyeinket kidomborítani és a mérkőzés bizonyos szakaszaiban kifejezetten jól játszottunk. Bebizonyítottuk, ha stabilak vagyunk hátul, betartjuk a taktikai utasításokat, és elöl bemegy a helyzet, akkor akár egy élvonalbeli csapat ellen is tudunk sikeresek lenni. Nyilván a bajnokságban is ezt szeretnénk csinálni, és azért dolgozunk, hogy ott is sikeresek legyünk.

Szabó István: - Gratulálok az ETO-nak, rúgott egy gólt, és akárhogy is nézzük a mérkőzés képét, ez döntőnek bizonyult. Az első félidőben kreativitásban nem tudtuk felülmúlni a hazaiakat, voltak szögleteink és pontrúgásaink, de nekik is, így maradt az egygólos különbség a szünetig. A második félidőben már úgy éreztem, hogy a cseréknek köszönhetően irányítottuk a mérkőzést, az ETO kontrákra játszott, de bárhogy próbálkoztunk, jól hárították a lehetőségeinket, így sajnos nem sikerült továbbjutnunk.

Kapcsolódó képek

További híreink

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Tóth Rajmunddal hosszabbítottunk!

Fiatal játékosunk, a 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését csapatunkkal. Egykori akadémistánk 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.

Fölényes hazai győzelem

Fölényes hazai győzelem

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában csapatunk a Vasas otthonában lépett pályára, ahol a hazaiak fölényes győzelmet arattak.

Győzelmet ért a nagyszerű hajrá

Győzelmet ért a nagyszerű hajrá

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 17. fordulójában a Csorna látogatott az ETO Parkba, ahol a vendégek már két góllal is vezettek, ám fiataljaink remekül hajráztak, és a ráadásban fordítani tudtak.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink