Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Ötből öt, azaz ötös!

Az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata remekül kezdte az idei bajnokságot, hiszen eddigi minden mérkőzését megnyerve, hibátlan teljesítménnyel vezeti a táblázatot.

Ötből öt, azaz ötös!

A zöld-fehérek sorozatban az Újpest, a Haladás, a Szekszárd, a MOL Fehérvár és a Kelen elleni biztos sikerekkel gyűjtötték be a tizenöt pontot, s élen állnak, az immáron tizenkét csapatot számló vetélkedésben.

-             Nyáron nagy változáson ment keresztül az együttesünk, hiszen egy csapatnyi játékos távozott, és közel annyi érkezett – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC női szakágvezetője. – Lényeges volt viszont, hogy akiket nagyon szerettünk volna megtartani, a gárda klubhoz kötődő meghatározó játékosai, maradtak. Hozzájuk sikerült tehetséges magyar fiatalokat, valamint minőségi idegenlégiósokat igazolni. Úgy tapasztalom, nemcsak szakmailag, de emberileg is egy ideális keret állt össze, amellyel elérhetjük céljainkat.

-             Melyek ezek a célok?

-             Nem szeretek általánosságban fogalmazni, ezért azt mondom, az elmúlt évhez hasonlóan, megcélozzuk a bajnoki finálét és a kupadöntőt. A Magyar Kupában már a legjobb tizenhat között összesorsoltak bennünket a nagy rivális MTK-val, ráadásul idegenben lépünk pályára, de, ha valakinek egy sorozatban a végső siker a célja, mindenkit le kell győznie! A bajnoki döntőre természetesen a címvédő Ferencváros az egyik nagy esélyes, míg mi valószínűleg, a már említett MTK-val küzdünk majd a másik helyért. Persze nagyon hosszú még a bajnokság, a mai világban pedig egyik napról a másikra is nagy változások történhetnek, így semmi sem biztos. Egyelőre viszont arra figyelünk, hogy éllovasként folytassuk remek sorozatunkat, és szombaton este hazai pályán, televíziós mérkőzésen győzzük le a veretlen DVTK együttesét.   

-             Tavaly óta a lányoknál nagy változások történtek az utánpótlásban is. Hogy állnak ezen a területen?

-             Valóban, nagy segítség, támogatás, hogy immáron a lányok is akadémiai lehetőségek között sportolhatnak az ETO-nál. Az eltelt bő egy esztendő alatt sikerült kialakítanunk egy működő rendszert, amelynek hatása remélhetőleg néhány év múlva már jól látható lesz. A napi minőségi szakmai képzés mellett természetesen több bajnokságban is szerepelünk, az U19-es, az U17-es és az U15-ös csapataink kiemelt akadémiaként az országos bajnokságban versenyeznek, az U14-es együttesünk a regionális bajnokságban szerepel, míg az U11-es, U9-es és U7-es gárdáink a Bozsik Program állandó részvevői. Az utánpótlás képzés lényege, hogy minél több olyan játékost neveljünk, akik aztán majd idővel az élvonalban, valamint a korosztályos és a felnőtt válogatottakban emelhetik a magyar női labdarúgás színvonalát. Ezen a területen is remekül állunk, hiszen minden nemzeti együttesben szép számmal ott vannak az ETO labdarúgói. Ezen kívül arra is büszkék lehetünk, hogy immáron közel száz igazolt, versenyengedéllyel rendelkező játékosunk van a női szakág utánpótlás rendszerében. 

-             Ráadásul egy teljesen új, a kislányok számára a labdarúgást népszerűsítő program is elindul Győrben…

-             Igen, és ehhez mi is csatlakoztunk! Az UEFA Playmakers Disney-vel közös programjában az öt-nyolc év közötti kislányok a varázslatos Disney-mesevilágon keresztül élhetik át a játék örömét, szerezhetnek új barátokat és ismerkedhetnek meg a foci alapjaival az ország több pontján, így az ETO-nál is, ahol a program vezetője Molnár Attila, aki hamarosan majd részletesen beszámol az ezzel kapcsolatos lehetőségekről.

További híreink

Jön a visszavágó! - Ingyenes belépés a szurkolóknak

Jön a visszavágó! - Ingyenes belépés a szurkolóknak

A Simple Női Liga döntőjének második mérkőzése következik csütörtökön 17:45-kor az ETO Stadionban. Csapatunknak nyernie kell a Ferencváros ellen, hogy életben maradjon a remény a bajnoki cím elhódítására.

Történelmi tettre készülnek a hölgyek

Történelmi tettre készülnek a hölgyek

A Simple Női Liga bajnoki fináléjában lép pályára az ETO hétfőn 18 órakor a Ferencváros otthonában.A hétfői és a csütörtöki mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti!

Aranyos lányok

Aranyos lányok

Remek szerepléssel bajnoki címet szerzett az ETO FC Győr leány U14-es labdarúgó csapata a régiós vetélkedésben.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink