Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Továbbjutás Pécsváradon

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában csatlakozott be a küzdelmekbe az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a megyei első osztályú Pécsvárad vendégeként mindkét félidőben szereztt két gólt, amivel magabiztos győzelmet aratott és a következő körbe jutott.

Továbbjutás Pécsváradon

Pécsvárad SE-Prosport.hu – ETO FC Győr 0-4 (0-2)

Pécsvárad, Dr. Kófiás Mihály Városi Sporttelep. V.: Gáspár (Keszthelyi, Gyürüsi).

Pécsvárad SE: Matesz (Bölcskei 80’) – Reith, Juhász, Kőnig, Szentes (Örsi 58'), Németh A., Ladányi V., Havasi, Koronics (Szaniszló 58'), Takács Á., Ladányi P. (Spánitz 46’) Vezetőedző: Varga László.

ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Szujó (Papp 68'), Csinger, Csonka, Bencze (Vincze 68'), Toma (Vingler 61'), Vitális, Kovács I. (Szabó T. 78'), Borsos, Óvári (Babati 61'). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Gsz.: Óvári (3’), Bencze (10’), Szujó (64’), Kovács K. (70’).

Már a mérkőzés legelején sikerült megszerezni a vezetést, Kovács K. beadását Borsos fejelte kapura, ám ekkor még Matesz bravúrral védett, de a kipattanót Óvári közelről a hálóba pofozta 0-1. A 10. percben megdupláztuk az előnyt. Bencze lőtt egy egy szabadrúgást tizennyolc méterről, ami a jobb alsóban kötött ki 0-2. A hazaiak első lehetősége a 18. percben adódott, ám Takács Á. a kapu fölé lőtt. A 28. percben Óvári ment el a bal oldalon, centerezésére Borsos érkezett, akinek közeli próbálkozását Matesz bravúrral védte, majd a kipattanó után ismét Borsos próbálkozhatott, ezúttal pedig a felsőkapufát találta telibe. Az 52. percben ismét Óvári talált a kapuba Borsos kiugratását követően, de les miatt jelzett a játékvezető. A 64. percben a jobb oldalról végezhettünk el szabadrúgást, középen Szujó ugrott a legmagasabbra, aki a hosszúba bólintott 0-3. Öt perccel később Havasi próbálkozhatott szabadrúgással, a hazaiak játékosa az oldalhálóba lőtt. A 70. percben Vincze szép cselek után adott középre, ahol beadása Kovács Krisztián találta meg, védőnk pedig zavartalanul fejelt a hálóba 0-4. A 83. percben egy labdavesztés után Havasi került helyzetbe, középre cselezte magát, lövését Fadgyas nagyot vetődve hárította. Két perccel később Borsos és Vitális játszott össze, utóbbi lövőhelyzetbe került, ám a hazai hálóőr lábbal védeni tudott. Ezután már komolyabb lehetőség egyik csapat lőtt sem adódott, magabiztos győzelmünkkel várhatjuk a következő kör sorsolását.

Tímár Krisztián: - Azt gondolom, hogy a nehéz időjárás ellenére a csapat nagyon jól állt bele ebbe a kupamérkőzésbe. Amit elterveztünk, hogy korán vezetést szerzünk, az sikerült is, hiányérzetem esetleg csak amiatt lehet, hogy sok helyzetünk volt, ha ezeket jobb arányba kihasználjuk, nagyobb különbségű győzelmet is arathattunk volna, de így is örülök, hogy magabiztos győzelem lett, emellett annak is örülök, hogy sikerült fiatal játékosokat is pályára küldeni Vingler, Szabó és Szujó személyében.

További híreink

A szép gól is kevés volt a pontszerzéshez

A szép gól is kevés volt a pontszerzéshez

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia az előző fordulóban a tabella élmezőnyéhez tartozó Nagykanizsát fogadta, ahol ugyan jó játékot mutattak be fiataljaink, pontot nem sikerült szerezni a jó erőkből álló zalaiak ellen.

Borsos Filiip az MTK ellen már pályára léphet

Borsos Filiip az MTK ellen már pályára léphet

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottsága enyhített Borsos Filip szeptember 6-án kiszabott büntetésén, így játékosunk az MTK ellen már pályára léphet.

Szimcso Viktor távozik

Szimcso Viktor távozik

Klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Szimcso Viktorral, így a játékos máshol folytatja pályafutását.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink