Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  ETO CUP  |  Elérhetőségek

Nem érdemeltünk vereséget

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a PMFC gárdáját fogadta hazai pályán az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol hiába alakítottunk ki sok helyzetet, ezek mind kimaradtak, a Pécs pedig egy fejesnek köszönhetően elvitte a három pontot.

Nem érdemeltünk vereséget

ETO FC Győr – PMFC 0-1 (0-1)

Győr, ETO Stadion 1378 néző. V.: Kovács J. G. (Mohos, Kovács G.).

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba., Papp, Fodor, Csonka, Benczenleitner, Toma, Kiss M. (Kiss Be. 46'), Tuboly (Vitális 61'), Óvári (Kovács I. 61'), Babati (Bacsa 75'). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

PMFC: Helesfay – Mayer (Gera 58'), Rácz, Katona, Hadaró, Kesztyűs, Szeles (Takács Zs. 87'), Kocsis (Kónya 75'), Nikitscher, Hegedűs (Svedyuk 58'), Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám.

Gsz.: Tóth-Gábor (34’).

Az első lehetőség a 6. percben adódott csapatunk előtt, amikor Óvári lépett ki, éles szögből leadott lövését Helesfay védeni tudta. A 24. percben Óvári gyönyörűen cselezte magát a kapu előterébe, majd kitette jobbra az érkező Kiss Balázsnak, beadására szintén Óvári érkezett, fordulatból a jobb kapufát találta telibe. A 34. percben megszerezte a vezetést a Pécs. Egy baloldali beadásra Tóth-Gábor érkezett, aki közelről a hálóba bólintott 0-1. Bő egy óra játék után Vitális próbálkozott távolról lövéssel, Helesfaynak nagyot kellett nyújtóznia, hogy védeni tudjon. A 70. percben Kiss Bence végzett el egy szabadrúgást, amibe a kapu előtt még bele tudtak érni, így Helesfaynak nagy bravúrt kellett bemutatnia. Az utolsó húsz percben a kapuja elé szegeztük a Pécset. A 75. percben Bacsa lépett ki egy pontos passzt követően, majd szépen lőtt a hálóba a kapus mellett, ám a játékvezető érvénytelenítette a találatot les címén. A 81. percben a PMFC gólvonalán pattogott a labda, de nem sikerült a hálóba kotorni, felszabadítottak a vendégek. A 85. percben Vitális szabadrúgását követően kellett nagyot vetődnie a vendégek hálóőrének. A 88. percben egy szöglet után került Nikitscher elé a labda, aki a felső lécre lőtt. A hosszabbítás első percében Benczenleitner érkezett Kovács I. beadására, a fiatal védő a kapu mellé pörgetett. Hiába rohamoztunk, a kapuba nem sikerült betalálni, így egy olyan mérkőzésen szenvedtünk vereséget, ahol a döntetlenre minimum rászolgáltunk volna.

Tímár Krisztián: - Sajnos vereséggel ért véget ez a mérkőzés, ami nagyon keserű számunkra, mert azt gondolom, hogy mindent megtettünk a győzelemért, sok helyzetet kialakítottunk, az ellenfélnek megint nagyon kevés helyzete volt csak. Talán mindjárt az első lehetőségéből gólt szerzett, és ezt az előnyt a végéig meg tudta tartani. Nagy erőket mozgósítottunk, a második félidőben szinte egykapura játszottunk. Ilyet még nem nagyon láttam edzői pályafutásom alatt, hogy egy ilyen nagy tűzijáték során nem sikerül gólt szerezni. Összességében a csapatom megvalósította, amit kértem tőlük, ha így dolgozunk tovább, a szerencse mellénk fog állni.

Weitner Ádám: - Nagyon nehéz meccs volt, és előzőleg is arra számítottam, mert kiváló csapat az ETO. Az első húsz percben próbáltuk felvenni a ritmust, pörgősen kezdtek a hazaiak, de után kiegyenesedtünk, és amikor hármat passzoltunk egymáshoz, akkor helyzetbe tudtunk kerülni, és gólt is szereztünk. A szünetben kértem a játékosoktól, hogy még stabilabbak legyünk. A második félidő végén nagy nyomást helyeztek ránk, tehát elégedett vagyok a győzelemmel, amihez gratulálok a csapatnak!

Kapcsolódó képek

További híreink

Döntetlen a nyugati rangadón

Döntetlen a nyugati rangadón

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában csapatunk nyugati rangadón fogadta a Szombathelyi Haladás gárdáját, ahol nem bírt egymással a két csapat, és 1-1-es döntetlen született.

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az óbudaiak elvitték a három pontot

Az NB III Észak-Nyugati csoportjának 8. fordulójában fiataljaink az óbudai III. Ker. TVE gárdáját fogadták hazai pályán, ahol ideálisnak nem nevezhető körülmények között egygólos vendég győzelem született.

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Kétgólos győzelem Zsámbékon

Zsámbékon kezdte meg csapatunk a MOL Magyar Kupa küzdelmeit az idei kiírásban, amely a harmadik fordulóban Zsámbékra látogatott, és 2-0-s győzelmet aratott.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink