Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Ausztráliában járt az ETO-s tehetség – Győr Plusz lapszemle

Még csak 15 éves, de már lehetősége volt arra, hogy a világ másik felén focizzon és tanuljon idegen nyelvet. Papp Zsombor, a ETO U16-os csapatának tehetséges kapusa az ausztráliai Sydney-ben védett hat héten át, ahol a Manly United csapatban próbálhatta ki magát. Zsombor délelőtt nyelviskolába járt, délután pedig edzésekre, ahol rengeteg barátot szerzett.

Ausztráliában járt az ETO-s tehetség – Győr Plusz lapszemle

A dedikált mezét is megmutatta Papp Zsombor, amikor a Győr+ Médiában mesélt ausztrál élményeiről. A tehetséges kapus az ETO FC U 16-os csapatában véd, nyáron azonban másfél hónap erejéig az ausztrál Manly United fiataljait erősítette. Édesapja szerette volna, ha Zsombor külföldön próbálja ki magát, így egy ott élő családi barát segítségével jutott Sydney-be. 

“Az edzések nagyon jók voltak, a csapat nagyon befogadó volt, edzettem az én korosztályommal, az U18-al, az U20-al és egyszer szerencsém volt a felnőttekkel is edzeni. Mindenhol nagyon jól fogadtak, nagyon sok barátságot kötöttem az ottani játékosokkal is. Az edzők is nagyon segítőkészek voltak, volt olyan, hogy nem tudtam edzeni menni vagy késésben voltam, de elugrottak értem, így oda tudtam érni. Edzésekben igazából nagyon hasonló volt“- mesélte csillogó szemekkel Zsombor, aki délután kettőig járt nyelviskolába, majd szaladt az edzésre. A fiatal azt mondja nagyon sokat fejlődött az önállósága, most már akkor sem jön zavarba, ha két vonattal és két busszal kell eljutnia valahova. 

Az ETO is támogatta a külföldi tapasztalatszerzést. Zsombor szerint technikailag és szakmailag nincs különbség a két csapat között, az ott megszerzett tudást pedig Győrben is szeretné majd kamatoztatni. “Az utolsó másfél hétben azért már gondolkoztam azon, hogy hiányzik a családom, szerettem volna velük találkozni, de nagyon nehéz volt otthagyni a barátaimat, mert a nyelviskolás barátaimmal lehet már nem is fogok találkozni, de azért már beszéltük páran, hogy valamikor, valahogy összefutunk Európában majd idősebb korunkban. A csapattól is elbúcsúztam, utolsó meccsükön az egyik gólt azt nekem ajánlották, odafutottak hozzám, amikor berúgták, mert ugye kint voltam. Remélem, hogy még találkozhatok velük. Most pedig szeretnék erre a szezonra koncentrálni minél több játéklehetőséget kapni”- nyilatkozta a védő.

A bajnokság nemsokára indul, ahogy az iskola is kezdődik. Zsombor Kazinczys diákként eddig is jó tanuló volt, idén pedig a nyári ráerősítés után az angol nyelvvizsga abszolválása is tervben van. 

 

 

Forrás: Győr Plusz, Németh Boglárka, 2022.08.24.

További híreink

Szegeden nyitjuk meg a tavaszt

Szegeden nyitjuk meg a tavaszt

Hétfőn kezdetét veszi a Merkantil Bank Liga tavaszi idénye az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata számára, ahol 19 órától a Szeged otthonában lép pályára a bajnoki pontokért. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!

Pályán az akadémisták is

Pályán az akadémisták is

Első felkészülési mérkőzését játszott az NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO Akadémia. Fiataljaink az osztrák harmadosztályú Wiener Viktória gárdájával találkoznak szombaton 14 órakor Bécsben.

Foci, a meséken keresztül

Foci, a meséken keresztül

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a Disney-vel közösen 5-8 éves lányok számára indított nagyszabású grassroots-programot, amely a mozgás és a játék örömére összpontosít.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink