Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Győzelem a szezonnyitón

A Merkantil Bank Liga nyitófordulójában a Nyíregyháza gárdáját fogadta az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol Vitális Milán első félidőben szerzett góljával sikerült itthon tartani a három pontot.

Győzelem a szezonnyitón

ETO FC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)

Győr, ETO Stadion 1408 néző. V.: Kovács I. (Rózsa, Ring).

ETO FC: Kovácsik – Kovács K., Csinger, Csonka B., Vincze, Tuboly, Toma, Óvári, Kiss Ba., Vitális, Priskin. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Deutsch, Gengeliczki, Baki, Szokol, Farkas Be., Márkus, Vass, Szerető, Novák, Kovács Á. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gsz.: Vitális (20’).

Tímár Krisztián vezetőedző az új igazolások közül csak Babati Benjaminra és Szujó Attilára nem számíthatott, előbbi betegség, utóbbi pedig sérülés miatt nem állhatott a szakvezető rendelkezésére. A 7. percben Kovács K. futott fel a jobb oldalon, majd Priskinhez passzolt, aki egyből lőtt, ám kaput nem sikerült találnia. Négy perccel később újabb veszélyes beadás érkezett a jobb oldalról, Priskin lemaradt róla, a hosszún érkező Óvári pedig a jó helyen álló Fejér kezébe bólintott. A 20. percben Priskin és Vitális játszott össze egy bal oldali szögletet követően, majd utóbbi került lövőhelyzetbe és kilőtte a rövid alsót 1-0. A 36. percben Óvári volt harcias, és tartotta meg a labdát két védő között, majd lövését Fejér vetődve védte. Egy perccel később Vitális próbálkozott távolról, kellemetlen lövését ismét védeni tudta a nyíregyházi hálóőr. A 38. percben közel álltak az egyenlítéshez a vendégek. Kovács Á. tudott kapura fordulni az ötösön, majd telibe lőtte a jobb kapufát. Egy óra játék után tetszetős támadást vezettünk, Vitális gurított vissza a tizenhatoson érkező Priskin elé, aki egy átvétel után lőtt, ám Fejér könnyedén védett. A 64. percben egy előrevágott labdát tettek vissza az alapvonalról az érkező Vassnak, aki kevéssel bombázott a kapunk mellé. A mérkőzés hajrájában egymás után több szögletet is végezhettünk, a 84. percben egy jobb oldalról belőtt labdánál Csinger emelkedett a legmagasabbra, és kevéssel fejelt a kapu fölé. Az utolsó pillanatokban a Nyíregyháza még elvégezhetett egy szabadrúgást a jobb oldalról, ám sikerült felszabadítani, így maradt az eredmény, ami azt jelenti, hogy győzelemmel sikerült kezdeni a szezont. Jövő héten csapatunk ismét hazai környezetben fogadja a Szegedet pályaválasztási jog felcserélése miatt.

Tímár Krisztián: - Egy nagy iramú, feszült hangulatú mérkőzés volt, ahol mind a két csapat próbálta megnyerni a meccset. Azt gondolom, sikeresen felkészültünk a Nyíregyházából, azt kaptuk, amire felkészültünk. Örülök neki, hogy a gólunkat egy tudatos szögletvariáció után sikerült megszerezni, biztos vagyok benne, hogy a jövőben az ellentámadásainkat megjobb minőségben játsszuk le, amikből tudunk gólokat szerezni, de a hozzáállással, azzal a mentalitással elégedett vagyok. Egy-két dolgot ki kell javítanunk, és akkor még több gólt fogunk tudni szerezni.

Feczkó Tamás: - Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, nem mindig az a csapat nyer, amelyiknek több és nagyobb helyzetei vannak. A második félidőben akár a magunk javára is fordíthattuk volna a meccset, de az ETO is lezárhatta volna a találkozót. NB II-es szinten egy nagyon dinamikus, jó iramú meccset játszottunk, biztosan jól szórakoztak a szurkolók.

Kapcsolódó képek

További híreink

Zöld-fehér rangadó következik

Zöld-fehér rangadó következik

A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hazai pályán fogadja a Szombathelyi Haladást az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata vasárnap 14 órától az ETO Stadionban. A mérkőzésről élő online közvetítést biztosítunk!

Vincze Soroksáron folytatja

Vincze Soroksáron folytatja

Távozik csapatunktól Vincze Ádám, aki összesen 35 mérkőzésen lépett pályára ETO-mezben, melyeken egy gólt szerzett. Ádámnak sok sikert kívánunk a további pályafutásához!

Szurkolói információ

Szurkolói információ

A vasárnap 14 órától megrendezésre kerülő ETO FC Győr - Szombathelyi Haladás Merkantil Bank Liga mérkőzésen a hatóságok előírásának megfelelően a Nyugati lelátó "I" és "H" szektorai lezárásra kerülnek, melyek zárt kordonnal lesznek leválasztva a "G" szektortól.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink

Partneregyesületeink