Focitábor jelentkezés  |  Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia  |  Elérhetőségek

Díjazták a tehetségét - Kisalföld lapszemle

Sokéves hagyomány az ETO-nál, hogy díjat kap a klub adott évben legtöbbet fejlődött utánpótláskorú játékosa. Fehér Miklós 2004-es tragikus halála után a díjat az egykori kiváló támadóról nevezték el, amelyet így talán még nagyobb dicsőség megkapni.

Díjazták a tehetségét - Kisalföld lapszemle

Az eddigi jutalmazottak között több olyan futballista van, aki később felnőtt- vagy utánpótlás-válogatottságig jutott, így például Priskin Tamás, Dudás Ádám, Onódi Ákos, Kovács Krisztián, Szánthó Regő vagy Kalmár Olivér. Az idén Vitális Milánra esett a szakemberek választása. A fiatal középpályás 2002. január 28-án született Nyíregyházán, kis megszakítással 2012 óta futballozik az ETO-ban. Tagja volt a korosztályos magyar utánpótlás-válogatottaknak.

 
A felnőttcsapatban az NB II-ben mutatkozott be 2019. május 19-én a Mosonmagyaróvár elleni 2–0-ás győzelem alkalmával. Ebben az esztendőben nagyot lépett előre, stabil csapattaggá vált, valamint fontos és szép gólokat is szerzett. 


A díj átvétele után örömmel nyilatkozott a klub közösségi oldalán: 
„Úgy gondolom, ez az év egy lépcsőfok számomra a pályafutásomban. Ha egyre többet és egyre jobban játszom és még több gólt szerzek, akkor még sikeresebb lehetek a pályán. Csapatként szerezhettünk volna több pontot, főként hazai pályán, örülök, hogy egyénileg három-négy góllal tudtam segíteni az őszi idényben. Ha a következő fél évben jobban teljesítünk hazai pályán és még több gólt tudok szerezni, akkor még sikeresebb lehet a csapatunk.” 

A játékos szakmai fejlődéséről Hannich Péter sportigazgató beszélt a Kisalföldnek.

„Két éve figyelem Vitális Milán játékát, noha akkor még nem dolgoztam az ETO-nál – mondja a szakember. – Ügyes, tehetséges játékosnak találtam, akiben nagy potenciál van. Tavaly még három csapatunkban is szerepelt, a jelenlegi bajnokságtól azonban stabil helye van az NB II-es együttesben. Az őszi ezernyolcszáz percből ezerhatszázharminchetet a pályán töltött, ami azért is nagyszerű, mert a Békéscsaba ellen öt sárga lapja miatt nem játszott. Az is volt a célunk, hogy beépítsük a csapatba. Sok erénye mellett hiányossága, hogy keveset és nem elég agresszíven támadja a kaput és fejlődnie kell a labda nélküli játékban is. Úgy gondolom, idővel megállná a helyét az NB I-ben is, jó lenne, ha ezt az ETO színeiben tehetné meg.” 

 

További híreink

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté két évet hosszabbított

Kiss Máté újabb két évvel hosszabbította meg nyáron lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy a rutinos középpályás 2024. június 30-ig az ETO játékosa marad.

Bagi István öt év után máshol folytatja

Bagi István öt év után máshol folytatja

Lejárt a szerződése, így öt év után távozik az ETO FC-től Bagi István. A rutinos játékos több alkalommal is csapatkapitányként vezethette ki társait, sokat tett az ETO-ért, amit ezúttal is köszönünk, és további sikeres pályafutást kívánunk!

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

Lipták jövőre már edzőként dolgozik az ETO sikereiért

A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.

Kiemelt támogatóink

Támogatóink

Médiapartnereink

Partnereink